Herfst hotspots

Het is heerlijk herfstweer en de blaadjes hebben prachtige kleuren. Er is buiten heel veel te ontdekken! Pas op, met onze tips is je vakantie zo om! 

Paddenstoelen, paddenstoelen, paddenstoelen!

Bruine zwavelkopjes, rood met witte stippen viegenzwammen, gele koraalzwammen en elfenbankjes. Je vindt ze in de bossen van Petrea, De Dellen en in het Zwolse Bos! (klik op de links voor meer informatie en de parkeerplaatsen). Er zijn hier paaltjes wandelingen van verschillende afstanden: al vanaf 1,5 km!

Bang dat de kids zich gaan vervelen bij de 10e paddenstoel? Bekijk dan eens de speurtochten die beschikbaar zijn voor in de herfst, zoals deze herfstbingo van Kidsproof of koop een bosdierenboek in het Toeristen Info Punt in Heerde

Verborgen meertje

Op de heide van de Renderklippen bij de Schaapskooi kan je ver kijken. In de ochtend kan je getrakteerd worden op mistige heidevelden zoals je op de foto van Lammie de Vries kan zien (bovenaan deze pagina) De heide kleurt niet meer paars, maar het bos erom heen kleurt destemeer in deze tijd! Ga op zoek naar het Pluizenmeer! Er is een leuke natuurwandeling, volg hiervoor de paaltjes met een N of wandel het Horsthoekerpad. Koop de Wandelkaart in één van onze Toeristen Info Punten of in onze webshop.

Heide en heuvels

Ga in het weekend voor glooiende heide en heuvels eens naar Petrea of beklim de Tonnenberg van het Zwolse bos; het Vosbergenpad brengt je hier te voet. Ook een rondje Heerderstrand kan je te voet of met de fiets doen! Doe je laarzen aan en loop langs de waterrand. Ook honden mogen er weer uitgelaten worden. Lees hier al onze honden-uitlaattips!

Stampen in de plassen

Lekker in de modder spelen! In de bossen vind je veel plassen waar je lekker in kan stampen of door kan rijden! Ga met de mountainbike of neem voor je kinderen een (loop)fiets mee. De leukste slingerpaadjes vind je in Heerde als je parkeert bij de Engelmanskamp aan de Elburgerweg. Je komt dan uit bij de Sprengen. En misschien zie je onderweg nog wel een kabouter!

Psssst, misschien kom je wel echt een kabouter tegen!

In de herfstvakantie logeren kabouters in het Vosbergerbos aan de Vosbergerweg in Heerde. Een leuk wandelingetje voor jonge kinderen! Ze rennen van de ene naar de andere kabouter in dit kleine bosje. Meer informatie.
 

Klauteren en kruipen

Nog meer modder, kruipen door buizen en springen vanaf trekkerbanden? Dat kan in Veessen bij de Beleefplekke. Parkeer bij Camping de Tesseplekke, loop via het fietspad speurend naar vogelhuisjes naar het bruggetje naar deze kleine natuurspeelplek. Je mag er een klein vuurtje stoken op de vuurplek om je marshmellows boven te smelten! 

Er zijn heel veel leuke speeltuinen in de gemeente Heerde! Haal de kaart met alle speelplekken bij de Toeristen Info Punten!

Streekproducten langs de weg

Heb je honger gekregen tijdens je tocht? Doe dan een rondje streekproducten door Vorchten en Veessen! Er staan heel veel kleine stalletjes, kraampjes en mandjes langs de weg met walnoten, appels, peren, stoofperen, groenten en honing! Download de streekproductenroute of haal een gratis kaartje in de Toeristen Info Punten van Visit Heerde. 

Wandelen

Ontdek de leukste routes, trek je wandelschoenen aan en ga erop uit! Korte ommetjes en lange klompenpaden lopen door bossen, tussen paarse heide en langs oevers van de IJssel. Wandelaars hebben keuze uit een groot aantal routes in Heerde!

 

LEES MEER