De leukste hotspots voor jou en je kids

Beleefplekke

In Veessen kan je lekker modderen in De Beleefplekke. Deze natuurlijke speelplek ligt achter camping de Tesseplekke en is vrij toegankelijk via een brug vanaf het fietspad. Een modderpoel, boomstammen en hutten, ontdek op een speelse wijze wat je van de natuur kan leren op deze plek! 

Hogeweg 17, Veessen | 0578 631664 | Facebook | Website

Op de plattegronden van Heerde actief vind je alle speelplekken in Heerde, Veessen, Vorchten en Wapenveld.


Schaapskooi

Op de heide van de Renderklippen in Heerde ligt de Schaapskooi. In het voorjaar krijgen de schapen lammetjes. De schaapsherder begraast met de kudde de heide en je kan ze dus tegenkomen als je hier gaat wandelen of fietsen. Dichtbij de Schaapskooi vind je een struinbos (even voorbij de speeltuin lopen en dan zie je een klein bordje). Hier mag je van het pad af en takkenhutten maken, klimmen in bomen en dus lekker rondstruinen! Rond de picknickweide Ossenberg (aan de Zuidweg) en bij de scouting vind je ook een struinbos. 

Elburgerweg 31, Heerde | Website

Het Heerderstrand

Heerde heeft een heus strand waar je prachtige zandkastelen kan bouwen, water pompen en lekker kan plonzen! Er is ook een pitch & putt golfbaan met midgetgolf en footgolf (voetbal en golf)! 

Auto: Ossenbergweg, Heerde | Fiets: Kromme Allee 5, Heerde 

Kanoën

Op het water zie je zoveel meer! Huur een kano of neem je eigen kano mee en vaar een rondje langs de kano-knooppunten op de Wetering, het Apeldoorns kanaal en de Zwarte Kolk.
Hier vind je meer informatie over kanoën en een route.

Kozakkenveer & molen aan de haven

In Veessen ligt de Kozakkenhaven met de mölle van Bats. Een echte oude molen die de molenaar vaak laat draaien. Het ligt aan de Hank, een inham van de IJssel waar een klein strandje is gemaakt. Bij het winkeltje Bats! naast de molen kan je ranja, koffie met wat lekkers en snoepjes kopen. In de zomer verkopen ze ook ijsjes, die je onder de molen op kan eten. Of natuurlijk aan het water. Je vindt in Bats! ook het Toeristen Informatie Punt van Veessen. 

Vanuit de Kozakkenhaven vertrekt het Kozakkenveer naar de overkant. Je kan hier te voet of per fiets op. Een leuke ervaring voor kinderen om met een klein bootje de rivier de IJssel over te steken. Je komt uit in de Duursche Waarden waar een uitkijktoren staat. Je kan doorwandelen of fietsen naar het IJssel informatiecentrum Den Nul waar je kan zwemmen, spelen met waterpompen en wat kan drinken. Ook hebben ze veel informatie over de natuur.
Wil je een rondje fietsen? Fiets dan richting Wijhe en neem daar het Wijhese veer weer terug naar Vorchten en fiets over de dijk weer naar Veessen! Op deze pont mag je ook met de auto! Je kan dan verder rijden naar Olst om via het Olsterveer weer terug te keren! 

Kozakkenveer: IJsseldijk 40, Veessen | Website Open: 1 april - 1 oktober
Wijhese veer: IJsseldijk 50, Vorchten | Website Open: altijd
Bats!:  IJsseldijk 22, Veessen | Facebook Open: woensdag t/m zaterdag en op mooie zondagen


 

Berghuizerbad

Een gezellig zwembad met diverse faciliteiten voor jong én oud! Baantjes trekken of relaxen in het warme water, beide is mogelijk! Ook organiseren ze discofeestjes. Lees hier meer over het Berghuizerbad.

Revelingseweg 2, Wapenveld | Website

Bowlen

Bowlingbaan De Koerberg in Heerde is de ideale locatie om gezellig te bowlen met familie, vrienden of tijdens een kinderfeestje. Er zijn 4 bowlingbanen met automatisch score-systeem. Je kan dit combineren met eten, want Restaurant De Koerberg serveert in de bowlingkelder heerlijke gerechten uit. Ook kan je het combineren met een wandeling in het Zwolse bos dat dichtbij ligt. 

Koerbergseweg 4-1, Heerde | Website | Open: Elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend.

Schaapjes tellen

Heerde is een schaapskudde rijk. De herder trekt er vrijwel dagelijks op uit met de schapen en twee honden die hem assisteren. Hun uitvalsbasis is de schaapskooi in het glooiende heidegebied Renderklippen.

 

LEES MEER