Luisterbankje.nl

 

De vijf klompenpaden in de gemeente Heerde worden veel bewandeld. Visit Heerde plaatst bankjes en bomen langs de paden. De bankjes hebben een verhaal! Ga zitten en luister naar verhalen uit de omgeving. 

Wij hebben hout laten zagen uit de Heerder bossen en de vrijwilligers van Vrieze's Erfgoed in Wapenveld maken hier robuuste wandelbanken van. Op het luisterbankje staat een QR code, als je deze scant met je telefoon* kom je op de website luisterbankje.nl en als je de audiospeler aanklikt hoor je een verhaal over de plek waar je je bevindt.

Zo vertelt de bewoonster van kasteel Vosbergen je een verhaal. En weer een ander bankje neemt je mee naar de geschiedenis van het platteland, een eeuw geleden! Of wat dacht je van de legende van de Zwarte Ruiter in Wapenveld? 

Heb je een bijzonder verhaal te vertellen? Weet je een goede plek voor een bankje? Neem dan contact met ons op! We willen graag meer bankjes plaatsen en zoeken daarvoor sponsoren! Mail ons op info@visitheerde.com

* iPhone en Samsung: gebruik je camera app, deze herkent QR codes. Andere Android toestellen hebben een aparte QR code scan optie of er moet een aparte QR scan app of Google Lens gedownload worden. Meer informatie over QR codes lees je hier.

Wil je op de hoogte blijven? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld

Wandelen

Ontdek de leukste routes, trek je wandelschoenen aan en ga erop uit! Korte ommetjes en lange klompenpaden lopen door bossen, tussen paarse heide en langs oevers van de IJssel. Wandelaars hebben keuze uit een groot aantal routes in Heerde!

 

LEES MEER