Openbaar vervoer

Regionale bus

De gemeente Heerde en omliggende plaatsen zijn via het openbaar vervoer goed bereikbaar. Heel belangrijk daarin de busverbinding tussen Zwolle en Apeldoorn over de provinciale weg N794. De lijn 203 doet de haltes in de kernen Heerde en Wapenveld aan.

Voor de bus is het transferium Horsthoek aangelegd bij de op- en afritten van de A50. Daar is ook een opstappunt van één van de Klompenpaden, het Horsthoekerpad, een wandelroute van 15 km door bossen, langs beken en over heide. 

Buurtbus 502

Voor de bereikbaarheid van de kernen Vorchten en Veessen is de buurtbus heel belangrijk. De bus wordt gereden door vrijwilligers. De buurtbus 502 rijdt van en naar het NS-station in Wezep en sluit aan op de NS-dienstregelen. De buurtbus rijdt tussen 7:20 en 18:30 uur van maandag t/m zaterdag. De BuurtRRReisdienstregeling is via de website van RRReis te vinden. In de avond is de haltetaxi van RRReis vaak een optie. 

De buurtbus van RRReis stopt in Vorchten aan de Veerweg, zodat je de pont kan nemen van en naar Wijhe: 

Veerpont

Over de IJssel bij Vorchten vaart dagelijks het Wijhese Veer. Hier kunnen auto's, trekkers, motoren, fietsers en wandelaars op. Van april tot 1 oktober vaart het Kozakkenveer in Veessen naar de Duursche waarden bij Den Nul, een mooie oversteek voor fietsers en wandelaars. 

IJssel

Unieke riviernatuur met uiterwaarden in de IJsselvallei tot polders in de IJsseldelta en rijke cultuurhistorie met Hanzensteden en IJsselhoeven maken dat de IJssel de “mooiste rivier” titel meer dan verdient. Lees meer