Openbaar vervoer

Regionale bus

De gemeente Heerde en omliggende plaatsen zijn via het openbaar vervoer heel goed bereikbaar. Heel belangrijk daarin de busverbinding tussen Zwolle en Apeldoorn over de provinciale weg N794. De lijn 203 doet de haltes in de kernen Heerde en Wapenveld aan.

Voor de bus is het transferium Horsthoek aangelegd bij de op- en afritten van de A50. Daar is ook een opstappunt van één van de Klompenpaden, het Horsthoekerpad, een wandelroute van 15 km door bossen, langs beken en over heide. 

Buurtbus 502

Voor de bereikbaarheid van de kernen Vorchten, Veessen en Marle is de buurtbus heel belangrijk. De bus wordt gereden door vrijwilligers onder supervisie van vervoersmaatschappij Syntus. De buurtbus 502 rijdt ook naar het NS-station in Wezep en de dienstregeling is via de website van Syntus te vinden.

Veerpont

Over de IJssel bij Vorchten vaart dagelijks het Wijhese Veer. Hier kunnen auto's, trekkers, motoren, fietsers en wandelaars op. Van april tot 1 oktober vaart het Kozakkenveer in Veessen naar de Duursche waarden bij Den Nul, een mooie oversteek voor fietsers en wandelaars.