Eindeloos wandelen in altijd boeiend landschap

Een buizerd gadeslaan op een paal in een weiland? Of genieten van een grazende schaapskudde op de heide, lopen langs een kabbelende beek of door een eeuwenoude beukenlaan? Het kan allemaal over de eindeloze wandelpaden in de gemeente Heerde. 

Verschillende organisaties hebben wandelroutes uitgezet in de gemeente Heerde. Naast de Klompenpaden is er door KNNV Epe-Heerde Vereniging voor Veldbiologie een natuurpad uitgezet. En om er nog maar één te noemen: de Stichting tot Behoud van Beken en Sprengen is uitgever van het boeiende boekje 'Te voet langs stromend water' met wandelingen langs beken. Ook voor de wandelroutes geldt natuurlijk dat vrijwilligers van de Toeristen Informatiepunten van Visit Heerde veel informatie over de routes kunnen geven.

Maar hoe u ook gaat wandelen, de kans is groot dat u ook de volgende ervaring kunt noteren: 'We troffen het meteen bijzonder bij de start van onze wandeling. Vlak voor ons stak een roedel edelherten de heide over en niet ver daar vandaan stond een ree te schuilen'. En wie een lange wandeling wil maken: door Wapenveld en Heerde loopt ook het Maarten van Rossumpad. 

Wilt u alle wandelingen in kaart hebben? Koop dan de Wandelkaart Noord-Oost Veluwe! Deze is in 2019 uitgebracht door de Gastheerorganisaties van Epe, Hattem en Heerde. Deze is te koop in Toeristen Informatie Punten en VVV's in de regio en te bestellen via info@visitheerde.com

Download wandelroutes

GLK
  De Dellen Ambtsbos
  Klooster Hulsbergen
  Landgoed Petrea

 

Klompenpaden
  Klompenpad Elsvoorderpad
  Klompenpad Horsthoekerpad
  Klompenpad Paddenpad
  Klompenpad Vosbergenpad
  Klompenpad Markluiderpad (met alternatieve route)

 

Natuurpad