Eindeloos wandelen in altijd boeiend landschap

Een buizerd gadeslaan op een paal in een weiland? Of genieten van een grazende schaapskudde op de heide, lopen langs een kabbelende beek of door een eeuwenoude beukenlaan? Het kan allemaal over de eindeloze wandelpaden in de gemeente Heerde. 

Verschillende organisaties hebben wandelroutes uitgezet in de gemeente Heerde. Naast de Klompenpaden is door KNNV Epe-Heerde Vereniging voor Veldbiologie het Natuurpad uitgezet. Deze vind je op de Renderklippen en gaat over de heide, langs het Pluizenmeer en door de bossen van De Dellen.

En om er nog maar één te noemen: de Stichting tot Behoud van Beken en Sprengen is uitgever van het boeiende boekje 'Te voet langs stromend water' met wandelingen langs beken. Het boekje is verkrijgbaar bij de stichting of in onze Toeristen Informatie Punten en in onze webshop. Vrijwilligers van de Toeristen Informatie Punten van Visit Heerde geven graag informatie over de routes.

Hoe je ook gaat wandelen, de kans is groot dat je de volgende ervaring kunt noteren: 'We troffen het meteen bijzonder bij de start van onze wandeling. Vlak voor ons stak een roedel edelherten de heide over en niet ver daar vandaan stond een ree te schuilen'. En wie een lange wandeling wil maken: door onze gemeente lopen ook Lange Afstandswandelingen.

Wilt u alle wandelingen in kaart hebben? Koop dan de Wandelkaart Noord-Oost Veluwe! Deze is uitgegeven door de Gastheerorganisaties van Epe, Hattem en Heerde. Deze is te koop in Toeristen Informatie Punten en VVV's in de regio en te bestellen in onze webshop.

Download wandelroutes
 
Geldersch Landschap en Kasteelen
  3 wandelingen op De Dellen
  1 wandeling op Klooster Hulsbergen
  2 wandelingen op Landgoed Petrea

 

Klompenpaden
  Klompenpad Elsvoorderpad
  Klompenpad Horsthoekerpad
  Klompenpad Paddenpad
  Klompenpad Vosbergenpad
  Klompenpad Markluiderpad (met alternatieve route)

 

Staatsbosbeheer
Tonnenbergroute Zwolse Bos
 
Natuurpad