Kloosterbos

Het Kloosterbos in Wapenveld is klein, maar kent een unieke ligging! Het loopt vanaf het Veluwemassief uit in de IJsseluiterwaarden. Het krijgt bij hoog water 'natte voeten'. Door deze ligging heeft het een bijzondere flora en fauna. Weidevogels als grutto, tureluur en wulp broeden hier. In het bos leven meerdere soorten spechten. Zelfs bevers en een schildpad kan je hier spotten!

Klooster

Het Kloosterbos is vernoemd naar Klooster Hulsbergen. Hulsbergen wordt voor het eerst vermeld in 1370. In 1407 vestigden zich hier de eerste volgelingen van Geert Groote, de grondlegger van de Moderne Devotie. De fraters bouwden er het fraterhuis St. Hieronymus, in de volksmond het klooster Hulsbergen genoemd.

Wandelen

Er zijn 2 paaltjeswandelingen: Wandeling Klooster Hulsbergen (3,5 km) en het Paddenpad komt door dit bos (13 km). Het Paddenpad start bij Restaurant 't Mussennest. 

Parkeertips
  • Het Kloosterbos of Klooster Hulsbergen ligt rondom de Kloosterweg. Aan de Kloosterweg in het bos is een kleine parkeerhaven.
  • Voetbalvereniging WZC, VV WApenveld en REed outdoor fit hebben een grote openbare parkeerplaats tot hun beschikking vanwaar je direct het Kloosterbos in kan wandelen. Navigeer op Zandbergen 2, Wapenveld. Als je vanaf hier wandelt naar de Kanaaldijk kom je bij het trekpontje.
  • Parkeren kan ook bij Molen de Vlijt / Vrieze's Erfgoed. Groteweg 54.
  • Pannenkoekenrestaurant 't Mussennest is dichtbij het Kloosterbos en het Zwolse Bos en beschik over een grote parkeerplaats. Het Kloosterbos is een klein bos dus heel geschikt voor een korte wandeling met kleine beentjes. Afsluiten met een lekkere pannenkoek bij 't Mussennest is dan natuurlijk een feest. Ze hebben een kleine speeltuin. 
Meer informatie

Het Kloosterbos wordt beheerd door Geldersch Landschap en Kasteelen, voor meer informatie, ga naar glk.nl