Overnachten in Heerde, Wapenveld, Veessen, Vorchten

Als alle omgevingsgeluiden die we gewend zijn verdwijnen, dan horen we de stilte van de natuur. Nou ja, stilte... als de natuur ontwaakt kan dat behoorlijk herrie maken! Kom het hier ervaren, in onze prachtige gemeente.

Kijk op onze Online kaart om een verblijfsaccommodatie te vinden! 

Overnachten in het bos, aan het water of tussen de weilanden.

De gemeente Heerde heeft verschillende mogelijkheden tot overnachting op haar grondgebied. Voor elk wat wils. Er is een grote verscheidenheid in aanbod met ook camperplaatsen op diverse plekken.

Zo kun je terecht bij verschillende kleine en ook grotere campings kies je liever voor een verrassend Bed & Breakfast, in het typisch Veluwse landschap of juist in de buurt van de IJssel

We hopen dat onze gasten zich geen toerist voelen maar dat overnachten in de gemeente Heerde mag voelen als thuiskomen na een inspirerende en misschien inspannende dag.

Overnachten tussen de weilanden

Kwakende kikkers, tjirpende sprinkhanen en kwetterende weidevogels, dát is nog eens anders wakker worden!

Lange, uitgestrekte weilanden, met hier en daar een bomenrij. In de verte, in het oosten óver de IJssel ligt Overijssel aan de horizon.  Kijkend naar het westen zie je de heuvelrij van de Veluwezoom. Dat is overnachten tussen de weilanden op een camping in Wapenveld of één van de B&B's tussen het Apeldoorns Kanaal en de IJssel.

Overnachten aan het water

Wie van het water houdt kan terecht in het hotel (met jachthaven), de B&B's of op de campings in Veessen. Pal aan de IJssel is het heerlijk op de warme zomerdagen, waar de bries over het water de nodige verkoeling brengt.

Maar ook in het voor- en najaar heeft de IJssel met haar uiterwaarden veel te bieden qua rust en natuurschoon. Na voltooiing van de hoogwatergeul ontstaan bovendien weer nieuwe mogelijkheden om de omgeving per fiets te verkennen op de nieuw aan te leggen fietspaden.

Even naar Overijssel

De IJssel vormt de natuurlijke grens tussen Gelderland en Overijssel. Op de oude, historische oversteekplaats vaart sinds een aantal jaren een veerpontje: het kozakkenveer. Een voetveer waar wandelaars en fietser van april tot oktober gebruik van kunnen maken. Zo is het dus heel eenvoudig om een dagje in Overijssel te gaan wandelen of fietsen.

Marle: een stukje Overijssel in Gelderland

Wel eens gehoord van het buurtschap Marle, met het kleinste stembureau van Nederland? Marle ligt aan de dijk, tussen Veessen en Wapenveld. Maar het hoort tot de gemeente Wijhe en is daarmee officieel Overijssel. Dit bijzondere stukje Overijssel in Gelderland heeft een prachtige molen, enkele gallerieën een bijzondere bewoners. Streekromanschrijfster Annie Oosterbroek-Dutschun schreef er al over in haar trilogie: het geslacht van Marle

Overnachten in het bos

Of je nu van kamperen houdt, of toch liever met enige luxe de nacht wil doorbrengen... in de gemeente Heerde kan je overnachten in het bos.

De uitgestrekte bossen, met daartussen prachtige heidevelden op de Noord Veluwe, waar de gemeente Heerde zich bevindt, zijn een oase van rust in de hectiek van alle dag. Een ideale plek om te onthaasten, of dat nu voor een dag, een weekend of een week is... in onze gemeente komt, wie dat wil, in een ander ritme.

Ruime keuze in beleving en accommodatie

Verschillende campings aan de rand van het bos bieden de rust en ruimte die je mag verwachten van 'kamperen op de Veluwe'. Natuurlijk is daarbij ook een ruime keuze in soorten campings. De één richt zich met een buitenzwembad op het terrein meer op jonge gezinnen, waar de ander wellicht meer de avontuurlijk ingestelde kampeerder aanspreekt. Of, als iets meer luxe gewenst is met de sfeer van het campingleven, dan is daar de mogelijkheid van een bungalow of stacaravan op één van de campings.

Voor wie liever wat meer op zichzelf is, beschikken wij in toenemende mate over Bed and Breakfast (B&B) accommodaties.

Wandelen

Ontdek de leukste routes, trek je wandelschoenen aan en ga erop uit! Korte ommetjes en lange klompenpaden lopen door bossen, tussen paarse heide en langs oevers van de IJssel. Wandelaars hebben keuze uit een groot aantal routes in Heerde!

 

LEES MEER