Topaccommodatie skeelersport in Heerde

De gemeente Heerde heeft dè topaccommodatie voor skeelers en inline-skaters binnen haar grenzen. Aan de Kommerseweg in Heerde ligt het complex van de Skeelerclub Oost Veluwe. Het complex kent een asfaltbaan en een betonnen piste. Een ideale accommodatie voor zowel topsporters als recreanten en met name ook de jeugd.

Oud-Olympische kampioen Gerard van Velde, woonachtig in Heerde, is er bijvoorbeeld kind aan huis met bijvoorbeeld zijn beroemde pupillen de Zwolse tweeling Michel en Ronald Mulder. Zij grossieren in Nederlandse, Europese en wereldtitels. De grote Nederlandse commerciële schaats- en skeelerploegen zijn dan ook regelmatig te gast in Heerde. Niet vreemd op kijken dus als je bij een tochtje door Heerde Olympisch kampioen Michel Mulder bezig ziet op de skeelerbaan. Het trainerskorps bij de jeugd levert met grote regelmaat Nederlandse kampioenen af in de verschillende categoriën. Maar ook recreanten zijn van harte welkom op het complex.

De club kent ruime openingstijden voor mensen die willen trainen of gewoon hun rondjes willen rijden. Daarbij kunnen recreanten prachtige tochten maken door Heerde, Wapenveld en Veessen. Er zijn veel betonnen en geasfalteerde fietspaden. De Skeelerclub Oost Veluwe is overigens ook de bakermat voor het recreatieve skeeleren in Nederland. Nog altijd wordt in de lente de openingsrit van het seizoen toerskeeleren, de Lentebloesemtocht, vanuit Heerde verreden.

In 2019 werd sinds lange tijd weer een skeelermarathon door het centrum van Heerde verreden! Een traditie die weer werd opgepakt door de organisatie van Skeelerclub Oost Veluwe en die voor veel spektakel zorgde!