Topaccommodatie skeelersport in Heerde

De gemeente Heerde heeft dè topaccommodatie voor skeelers en inline-skaters binnen haar grenzen. Aan de Kommerseweg in Heerde ligt het complex van de Skeelerclub Oost Veluwe. Het complex kent een asfaltbaan en een betonnen piste. Een ideale accommodatie voor zowel topsporters als recreanten en met name ook de jeugd.

Tochten

De club kent ruime openingstijden voor mensen die willen trainen of gewoon hun rondjes willen rijden. Daarbij kunnen recreanten prachtige tochten maken door Heerde, Wapenveld en Veessen. Er zijn veel betonnen en geasfalteerde fietspaden. De Skeelerclub Oost Veluwe is overigens ook de bakermat voor het recreatieve skeeleren in Nederland. Nog altijd wordt in de lente de openingsrit van het seizoen toerskeeleren, de Lentebloesemtocht, vanuit Heerde verreden.

In 2019 werd sinds lange tijd weer een skeelermarathon door het centrum van Heerde verreden! Een traditie die weer werd opgepakt door de organisatie van Skeelerclub Oost Veluwe en die voor veel spektakel zorgde! 

Skeelerroutes

In 2020 stapten mensen massaal op de skeelers. Skeelerclub Oost Veluwe heeft speciale skeelerroutes gemaakt zodat de nieuwe skeeleraars kunnen genieten van onze mooie omgeving. Er zijn enkele tochten uitgezet die je kan downloaden op skeelerhuus.nl.