Ontdek de natuur van Heerde

Door de unieke ligging tussen de Veluwe en de Ijsselvallei is grondgebied van de gemeente Heerde landschappelijk gezien, een parel. In het Oosten kronkelt de IJssel zich een weg naar het Noorden en in het Westen liggen de Veluwse bossen en heidevelden. Daartussen bevindt zich agrarisch gebied met veel waterwegen.  

De hoogteverschillen tussen west en oost zijn opmerkelijk: van rond NAP bij de IJssel tot ruim 50 meter boven NAP in het Veluwemassief. Wandelen en fietsen in dit gebied betekent dan ook vaak het maken van een ontdekkingstocht. Vanuit ruisende dennenbossen langs klaterende beekjes en paars kleurende heidevelden naar de boomgaarden en de groene weiden van het broekgebied, is hemelsbreed een tien kilometer. Dat gevarieerde landschap heeft ook gezorgd voor een rijke cultuurhistorie.

Wandelen

Ontdek de leukste routes, trek je wandelschoenen aan en ga erop uit! Korte ommetjes en lange klompenpaden lopen door bossen, tussen paarse heide en langs oevers van de IJssel. Wandelaars hebben keuze uit een groot aantal routes in Heerde!

 

LEES MEER