Actief onderweg in Heerde

Of je nu wilt wandelen, fietsen, vissen, zwemmen, skeeleren, paardrijden, kanoën of gewoon van de rust en stilte genieten, Heerde met haar kernen Wapenveld, Veessen, Vorchten en Hoorn biedt het je! In de luwte tussen Zwolle en Apeldoorn, op het noordelijkste puntje van de Veluwe en in het Oosten de mooie rivier de IJssel, met op loop- of fietsafstand de middeleeuwse stad Hattem en het toeristisch wat drukkere Epe, geniet van de rust die Heerde je biedt. 

Heerde is een heerlijke plek om naar toe te gaan voor 'een dagje uit' en leent zich ook prima voor een weekendje weg of langere vakantie. Even weg uit de drukte van het alledaagse leven, op adem komen. De geur van de bossen, vers gemaaid gras, het tjirpen van sprinkhanen, kwaken van kikkers, de veelheid van vogelenzang in de vrije natuur, het klepperen van de ooievaars... ervaar bij ons de natuur in al haar pracht!

Schaapjes tellen

Heerde is een schaapskudde rijk. De herder trekt er vrijwel dagelijks op uit met de schapen en twee honden die hem assisteren. Hun uitvalsbasis is de schaapskooi in het glooiende heidegebied Renderklippen.

 

LEES MEER