Zwemmen

Zwemmen in de gemeente Heerde kan in een overdekt zwembad of als het warm is lekker buiten! Overdekt zwemmen kan in Wapenveld in het Berghuizerbad. Buiten zwemmen of je uren vermaken met water kan het beste op de volgende plekken: 

Het Heerderstrand

Midden tussen de idyllische bossen van de Veluwe ligt het recreatiegebied Heerderstrand. Gelegen dichtbij de afrit van de A50 en voorzien van veel parkeerplaatsen trekt het op warme dagen veel bezoekers. Het prachtige strand en het schone zwemwater nodigen uit tot veel waterplezier. 

Op het Heerderstrand vind je ook Pitch & Putt golf: hier mag je met het hele gezin golfen en footgolfen met een voetbal. Vanaf 1 juni kan je er ook midget golfen!  

Waterspeelplekken

Op het Heerderstrand zijn meerdere waterspeelplekken met waterpompen te vinden. In Veessen vind je achter Camping De Tesseplekke (parkeer aan de weg en loop over het fietspad naar achteren of kom met de fiets) De Beleefplekke. Een natuurspeeltuin met een modderpoel en waterpomp, hutjes om in te spelen, buizen om door te kruipen en boomstammen om op te klauteren. 

Daarnaast vind je in Vorchten bij het Multifunctioneel Centrum de Verbinding naast de kerk een waterpomp met een grote zandbak en in Wapenveld bij Vrieze's Erfgoed achter de molen staat een waterpomp en daar kan je ook met een trekpontje over het kanaal.