Kringloop, tweedehands & rommelmarkten

Niets zo leuk om even rond te kijken tussen spulletjes die een nieuwe bestemming zoeken en dat voor een klein prijsje! En waarom zou je dat niet doen als je op vakantie bent? Je vindt er vaak net andere dingen dan thuis, zoals een leuk tegeltje in het plaatselijke dialect en je komt nog eens op plekjes waar je anders niet zou komen. 


Rondje kring-lopen

In Wapenveld vind je de Rode Beer kringloopwinkel, die goederen inzamelen en verkopen voor een goed doel. Ze hebben een bijzonder vakantiehuis gebouwd dat speciaal is ingericht voor mensen met een beperking en hun familie/begeleiding. De Rode Beer kringloopwinkel aan de Lagestraat 25A te Wapenveld is elke woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en elke vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. 
Meer informatie lees je op de website van Rode Beer.

In Veessen vind je naast de Mölle van Bats het winkeltje Bats! Naast cadeaus en woonaccessoires (beide nieuw) verkoopt ze tweedehands kleding. Je vindt Bats! aan de IJsseldijk 22 in Veessen, geopend woensdag t/m zaterdag tussen 10:00 en 17:00 uur. 

Op het moment is er geen kringloopwinkel of tweedehandszaak in Heerde. Breng ons via e-mail op de hoogte als je tips hebt! 

Stalletje langs de weg in Wapenveld

Kraampjes en minibiebs

In de woonwijken van Heerde en Wapenveld en in het buitengebied rondom Veessen en Vorchten vind je tal van kraampjes met streekproducten en tweedehands artikelen. Veel inwoners zetten de spulletjes die teveel zijn in hun eigen huishouden naast de weg. De ene keer mag je het gratis meenemen, de andere keer wordt er een vergoeding gevraagd.

De minibiebs zijn tijdens de coronapandemie als paddenstoelen uit de grond geschoten. Kleine geverfde kastjes tot hele schuurtjes vol met boeken worden gratis aangeboden. Ruilen mag ook als je thuis een boek uithebt! Voor jong en oud is er leesvoer te vinden in de minibiebs. Op deze kaart worden minibiebs toegevoegd (typ eerst bovenin jouw locatie bij zoeken). 

Rommelmarkten

In de gemeente Heerde en omgeving zijn we dol op rommelmarkten! Natuurlijk is er een kleedjesmarkt op Koningsdag op de Van Meursweide. Maar ook tijdens de Hessendag, in de zomer op zaterdag in het centrum van Heerde, is er een rommelmarkt rondom de Johanneskerk. Tijdens de eiermarkt in Veessen (2e zaterdag van juli) en de zomerfeesten in Wapenveld zijn er ook rommel-en kleedjesmarkten. 

Rommelmarkten worden aangekondigd in onze evenementenlijst, die vind je hier. Meld via de link hieronder jouw rommelmarkt bij ons aan!

En wil je naar echt een grote rommelmarkt? Ga dan in september naar Hattem.