Uitblazen bij een Rustpunt

Op bestaande erven, langs routestructuren in het buitengebied, aanbrengen van laagdrempelige voorzieningen waar deze niet aanwezig zijn en deze in stand houden. Dat is de missie van de stichting Rustpunt.  Verdeeld over de gemeente Heerde zijn er een achttal rustpunten. De komen voor op de meest uiteenlopende en boeiende locaties. Fietsers en wandelaars treffen bij de locatie een herkenbaar rustpuntbord aan tussen robuuste eikenhouten palen. De rustpunten zijn voorzien picknicksets, een typisch boomstad-fietsrek. Bij een rustpunt is koffie, thee en limonade verkrijgbaar, vaak met wat lekkers erbij.

Bijzondere plekken

Sommige rustpunten hebben daarbij nog wat extra's, zoals Op 't Oever dat onderdeel uit maakt van een melkveebedrijf en boerenderijcamping. Rustpunt 't Klooster heeft een heel informatieve eigen website. Het Veerhuis in Vorchten ligt in de uiterwaarden aan de IJsseldijk 50 in Vorchten. Het rustpunt Landhuis Oldenbelt kent heel wat bijzonderheden. Er is een bijzondere Bomentuin met stilteplekken

Thomas a Kempis

Deze middeleeuwse geestelijke is ook de inspiratiebron voor het rustpunt Thomas a Kempis Meditatiehof aan de Zwarteweg in Heerde. Mooi gelegen is ook het rustpunt Hoorn, aan de Beatrixweg midden in deze buurtschap. Dichtbij ligt het prachtige kasteel en landgoed Vosbergen.

Via rustpunt.nu is een handige rustpuntzoeker voor je smartphone te downloaden zodat je van al dit moois niets hoeft te missen!

Wandelen

Ontdek de leukste routes, trek je wandelschoen aan en trek erop uit! Korte ommetjes en langere klompenpaden lopen door bossen en langs de oevers van de IJssel. De wandelaars hebben keuze uit een groot aantal routes.

 

LEES MEER