Uitblazen bij een Rustpunt

Op bestaande erven, langs routestructuren in het buitengebied, aanbrengen van laagdrempelige voorzieningen waar deze niet aanwezig zijn en deze in stand houden. Dat is de missie van de stichting Rustpunt.  Verdeeld over de gemeente Heerde zijn er een aantal rustpunten te vinden. De rustpunten komen voor op de meest uiteenlopende en boeiende locaties. Fietsers en wandelaars treffen bij de locatie een herkenbaar rustpuntbord aan tussen robuuste eikenhouten palen. De rustpunten zijn voorzien picknicksets of stoelen. Bij een rustpunt is koffie, thee en limonade verkrijgbaar, vaak met wat lekkers erbij.

Bijzondere plekken

Sommige rustpunten hebben daarbij nog wat extra's, zoals Rustpunt Klooster-Hulksbergen dat een heel informatieve eigen website heeft. Ook in Wapenveld vindt u bij knooppunt 16 aan fietspad de Baronnenlijn Rustpunt het Baronnetje met een retrocaravannetje met informatie over de omgeving, handgemaakte natuurproducten, kleine cadeautjes en leuke kaarten. Bij Scheer's hoeve bevindt zich het derde Rustpunt in Wapenveld waar u kunt rekenen op fietstips en een mooi uitzicht op de Hoogwatergeul.

Het Veerhuis in Vorchten ligt in de uiterwaarden aan de IJsseldijk 50 in Vorchten bij de veerpont naar Wijhe. Zittend aan de IJssel is altijd wat te zien! 

Het rustpunt Landhuis Oldenbelt in Heerde kent heel wat bijzonderheden. Er is een bijzondere Bomentuin met stilteplekken en een kwekerijwandeling. Thomas a Kempis, de middeleeuwse geestelijke, is ook de inspiratiebron voor het rustpunt Thomas a Kempis Meditatiehof aan de Zwarteweg in Heerde met o.a. een kloosterpad. Mooi gelegen bij een oude boerderij is ook het rustpunt Leef Buiten nabij het Heerderstrand. 

Via rustpunt.nu is een handige rustpuntzoeker voor je smartphone te downloaden zodat je van al dit moois niets hoeft te missen!

Wandelen

Ontdek de leukste routes, trek je wandelschoenen aan en ga erop uit! Korte ommetjes en lange klompenpaden lopen door bossen, tussen paarse heide en langs oevers van de IJssel. Wandelaars hebben keuze uit een groot aantal routes in Heerde!

 

LEES MEER