Fietspaden tot in alle hoeken en gaten

De inwoners houden van fietsen en er zijn tal van fietsroutes door hen gemaakt! Een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk ligt over de Veluwe en langs de IJssel en de meeste routes gebruiken deze knooppunten. 

Bijzondere routes zijn te fietsen via de IJsseldijk door de dorpen Vorchten en Veessen met een weids uitzicht over de uiterwaarden en de rivier de IJssel. Een leuke route langs en over de IJssel is het Rondje Pontje, deze route, waarbij je met pontjes oversteekt, is te verkrijgen bij de Toeristen Informatie Punten in de regio en in onze webshop

Voor wie liever door het bos fietst, zijn er veel mogelijkheden. Onder meer ligt er een betonnen fietspad door het Zwolse bos en ook het schitterende bosgebied de Dellen is op de tweewieler perfect te verkennen. Langs de fietsroutes biedt de horeca en verschillende Rustpunten de mogelijkheid om bij te komen. Ontdek dit bijvoorbeeld met de fietsroute Rondom Heerde van 27 km, te koop bij de TIPs en in onze webshop

Om de gemeente van Noord naar Zuid te doorkruisen, is het op het fietspad over het tracé van de voormalige spoorlijn, comfortabel fietsen. 

Kortom, wie urenlang ontspannen wil genieten van het verrassend veelzijdige natuurschoon en cultuurhistorische parels, komt in de gemeente Heerde fietsen!

Download fietsroutes
  Cittaslow
  Heel Heerde
  Streekproducten Heerde
 Van waterkracht tot ruimte voor de rivier

Schaapjes tellen

Heerde is een schaapskudde rijk. De herder trekt er vrijwel dagelijks op uit met de schapen en twee honden die hem assisteren. Hun uitvalsbasis is de schaapskooi in het glooiende heidegebied Renderklippen.

 

LEES MEER