Fietspaden tot in alle hoeken en gaten

Het grondgebied van de gemeente Heerde heeft een uitgebreid netwerk van fietsknooppunten met brede en comfortabele fietspaden. Dat maakt de kernen Heerde, Wapenveld, Veessen en Vorchten tot in alle hoeken en gaten bereikbaar. Om de gemeente van noord naar zuid te doorkruisen, is het op het fietspad over het tracé van de voormalige spoorlijn, comfortabel fietsen. 

Bijzondere routes zijn ook te fietsen via de IJsseldijk door de dorpen Vorchten en Veessen met een weids uitzicht over de uiterwaarden en de rivier de IJssel. Een leuke route over IJssel en Gelderland is het Rondje Pontje, deze route, waarbij je met pontjes oversteekt, is te verkrijgen bij de Toeristen Informatie Punten in de regio. 

Voor wie liever door het bos fietst, zijn er ook veel mogelijkheden. Onder meer ligt er een betonnen fietspad door het Kloosterbos en ook het schitterende bosgebied de Dellen is op de tweewieler perfect te verkennen. Langs de fietsroutes biedt de horeca en verschillende Rustpunten de mogelijkheid om bij te komen.

Kortom, wie urenlang ontspannen wil genieten van het verrassend veelzijdige natuurschoon en cultuurhistorische parels, komt in de gemeente Heerde fietsen!

Download fietsroutes

  Cittaslow
  Heel Heerde
  Streekproducten Heerde

Fietsroute links

Kozakkenroute

Schaapjes tellen

Heerde is een schaapskudde rijk. De herder trekt er vrijwel dagelijks op uit met de schapen en twee honden die hem assisteren. Hun uitvalsbasis is de schaapskooi in het glooiende heidegebied Renderklippen.

 

LEES MEER