Fietspaden tot in alle hoeken en gaten

De inwoners houden van fietsen en er zijn tal van fietsroutes door hen gemaakt! Een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk ligt over de Veluwe en langs de IJssel en de meeste routes gebruiken deze knooppunten. 

Bijzondere routes zijn te fietsen via de IJsseldijk door de dorpen Vorchten en Veessen met een weids uitzicht over de uiterwaarden en de rivier de IJssel. Een leuke route langs en over de IJssel is het Rondje Pontje, deze route, waarbij je met pontjes oversteekt, is te verkrijgen bij de Toeristen Informatie Punten in de regio en in onze webshop.

Eenmaal per jaar is er zelfs het evenement Rondje Pontje Rock, waarbij je langs horecapunten fietst met muziek. Je koopt een strippenkaart zodat je overal een drankje, muziek en pontovertchten inclusief hebt. 

Voor wie liever door het bos fietst, zijn er veel mogelijkheden. Onder meer ligt er een betonnen fietspad door het Zwolse bos en ook het schitterende bosgebied de Dellen is op de tweewieler perfect te verkennen. Langs de fietsroutes biedt de horeca en verschillende Rustpunten de mogelijkheid om bij te komen. 

Om de gemeente van Noord naar Zuid te doorkruisen, is het op het fietspad over het tracé van de voormalige spoorlijn, comfortabel fietsen. 

Kortom, wie urenlang ontspannen wil genieten van het verrassend veelzijdige natuurschoon en cultuurhistorische parels, komt in de gemeente Heerde fietsen!

Download fietsroutes
  Cittaslow
  Heel Heerde
  Streekproducten Heerde
 Van waterkracht tot ruimte voor de rivier

Tip: Fiets zelf een vierdaagse fietstocht die in etappe 3 van Zwolle naar Apeldoorn door onze plaatsen Wapenveld en Heerde komt. Klik hier voor de routedetails van Veluwe à Vélo.

Fietsen

Op de fiets kan je nog meer ontdekken! De IJsselvallei en de Veluwe liggen in Heerde een paar trappen van elkaar verwijderd en met het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk vind je altijd de weg!  

 

LEES MEER