Rondje Pontje Rock

Fiets een rockend rondje pontje!

Je zit op het terras, geniet van een lekkere burger met een biertje en je hoort goede muziek. Dat klinkt goed he? Dit wordt werkelijkheid tijdens de zondag van Rondje Pontje Rock. Vijf horecalocaties aan de rivier de IJssel serveren op zondag 10 september 2023 tussen 11:00 en 17:00 uur niet alleen heerlijke versnaperingen maar ook niet te versmaden livemuziek.  

>> KOOP HIER JE TICKETS<<

Early birds profiteren: tot 9-9-2023 21:00 uur in de webshop te koop voor € 16,- Daarna op 10-09-2023  'aan de deur' voor € 20,-. 

Rondje Pontje

Op de fiets rijd je van de één naar de andere locatie aan de voortkabbelende IJssel. De prachtige route is zeker de moeite van het fietsen waard. De oude IJsseldijk, de Duursche Waarden, monumentale dijkhuisjes en grote IJsselhoeven, terrassen aan en zelfs op het water: je fietst letterlijk terug in de tijd.

Tijdens Rondje Pontje Rock kan je de 65 km fietsen van de fietsroute Rondje Pontje, maar je kan ook de verkorte route van ruim 20 km over de twee dijken volgen. Volg dan knooppunten (vanaf Den Nul) 49-46-59-56-70-08-97-58-51-31-27-32-29-30-49. 

Strippenkaart

Met de 5-strippenkaart t.w.v. € 16,- krijg je op elke locatie een drankje en een potje ‘stevige’ muziek. Op vertoon van je strippenkaart kan je ook met twee pontjes (Wijhese Veer en Olster Veer) de IJssel oversteken met de fiets, want in Den Nul, Wijhe, Veessen, Welsum en Olst serveren we je een rockend Rondje Pontje! Koop nu de strippenkaart online in onze webshop. Op vertoon van jouw online aankoop (de e-mail) krijg je bij de eerste horecalocatie waar je begint een strippenkaart. Deze heb je ook nodig om met de pont over te kunnen!
Online kan je je ticket alvast kopen tot zondag 10 september. Daarna kan je je strippenkaart kopen 'aan de deur' op zondag 10 september vanaf 11:00 uur en je rondje meteen gaan fietsen! Een strippenkaart kost dan € 20,-. 

5 Locaties

BATS! | IJsseldijk 22, Veessen | BATS! ligt bij de molen in de Veessen: parkeren van de fietsen kan in de haven achter de molen. 
Eettapperij Bijsterbosch | IJsseldijk 85, Welsum
Bökkers Mölle | Rijksstraatweg 45, Olst
Op Duur | Rijksstraatweg 109, Den Nul
Terras De Loswal | Veerweg 1, Wijhe

Je mag zelf kiezen op welke locatie je start, eindigt en in welke volgorde je deze bezoekt! Het is aan te raden bij 1 van deze locaties te beginnen, want je hebt de strippenkaart nodig op de pontjes.

Programma 

Op vijf horecalocaties langs de IJssel krijg je tussen 11:00 en 17:00 uur goede gitaarmuziek te horen! Er wordt gestart met singer-songwriters en in de middag wordt het steeds steviger. Van Rock & Roll tot goede rock en blues!

Bökkers Mölle Olst
Vanaf 11:00 uur Simon Snel
Vanaf 14:00 uur Brick Top

Brasserie Op Duur Den Nul
Vanaf 11:00 uur Martin Van de Vrugt
Vanaf 14:00 uur SueEllen

Eet Tapperij Bijsterbosch / De Stuurmanskolk Welsum
Vanaf 11:00 uur Frank Blueka
Vanaf 14:00 uur Six Strings Society

BATS Veessen
Vanaf 11:00 uur Frank Kleine Schaars
Vanaf 14:00 uur The Cowpokes

De Loswal Wijhe
Vanaf 11:00 uur This is us acoustic duo
Vanaf 14:00 uur Voodoo Woman
Na 17:00 uur The Sweatshirts

De artiesten!

In Olst: Bökkers Mölle 

Ochtend: Simon Snel | Simon Snel speelt gitaar, mondharmonica en zingt een gevarieerde mix van rhythm & blues, soul and old time country. Simon Snel is een rootsartiest die je mee neemt naar de broeierige uithoeken van de Amerikaanse muziekcultuur. De meeste mensen zullen hem kennen als frontman van Black Bottle Riot, maar in de jaren daarvoor was hij vaak als straatmuzikant te vinden op de de straten van Nijmegen. Tijdens zijn shows vertolkt hij het werk van zijn muzikale helden uit de jaren veertig tot en met de seventies. Zet je schrap voor een flinke dosis shit kickin’ music en waan je in een Amerikaanse honkytonk! 

Middag: Brick Top | De voorliefde voor bands als The Black Crowes, KISS, Pearl Jam, New York Dolls en uiteraard The Beatles is wat de typische sound van Brick Top creëert. De classic rock look&feel, gecombineerd met een klein vleugje blues en een veeg grunge, zorgen voor een stevige rockshow. 
De mannen van Brick Top laten met hun rock & roll wall of sound het publiek vol ongeloof en adrenaline achter. Dé band die Rondje Potje ROCK eer aan doet.

In Den Nul: Op Duur

Ochtend: Martin van der Vrugt | Het integere en indrukwekkende nummer ‘Leave a light On’ werd door de Dutch Country Association uit honderden songs gekozen om Nederlandse country (en aanverwante) muziek te promoten in het buitenland. In 2013 gebeurde dit nog eens met het nummer “Ready to be Moved” waar de Amerikaanse folkzangeres Jessica Kilroy de harmonyvocals voor haar rekening nam. Hieruit zou geconstateerd kunnen worden dat Martin’s muziek in het hokje ‘country’ gestopt moet worden. Niets is minder waar: zijn liedjes zijn niet onder een noemer te vangen en spreken een groot en divers publiek aan. In mei 2013 is zijn zesde soloalbum "Fall from Grace" uitgekomen met daarop elf zeer persoonlijke nummers. Pijnlijk direct en intiem. In januari 2015 heeft Martin een verzamel-cd I’m a Tree uitgebracht met daarop zestien geremasterde tracks van zijn eerder uitgekomen albums. Bij elkaar meer dan een decennium aan tijdloos werk. De daarop volgende jaren heeft hij in alle rust gewerkt aan een nieuw solo album met een nieuwe sound en waarop hij alle instrumenten zelf heeft ingespeeld. "Across this Sea" kwam uiteindelijk in februari 2020 uit, vlak voor de Corona crisis. “Een bijzonder mooi album met een grootse sound..!”.

Middag: SueEllen | ‘SueEllen, die komt toch uit Dallas?’ Nee, deze SueEllen komt uit Twello en Deventer, maar heeft de naam wel ontleend aan deze mevrouw. SueEllen bestaat uit een viertal enthousiaste muziekvrienden en de band vindt gedeeltelijk zijn oorsprong in een lokale hardloopgroep. Na wat bezettingswisselingen lijkt de band al een aantal jaren zijn definitieve bezetting gevonden te hebben. Van het viertal dat in SueEllen speelt, heeft een aantal leden een levenslange bandjeservaring en deze bagage wordt dan ook in het repertoire meegenomen. SueEllen neemt je mee op een muzikale coverreis langs uiteenlopende (pop)rockstijlen en heeft er plezier in om bekende en minder bekende nummers naar eigen smaak ten uitvoer te brengen. In de keuze voor de setlist die SueEllen speelt, worden persoonlijke voorkeuren niet geschuwd. Daarnaast kan de keuze voor een nummer ad hoc getriggerd worden door een toevallige gebeurtenis (bv. een nieuwsfeit of het overlijden van een artiest) of door de jaarlijkse Top 2000-challenge die de band zichzelf oplegt. Hierbij moet er een keuze gemaakt worden uit de playlist van de Top 2000 op het moment dat de band repeteert. Dit levert soms verrassende pareltjes op.

Wijhe: De Loswal

Ochtend: This Is Us Acoustic | Twee prachtige stemmen en een gitaar, het beste recept voor een heerlijke zondagochtend.

Middag: Vodoo Woman | Voodoo Woman. De naam klinkt 'werelds' maar het gaat in feite om een echt streekproduct. Frontvrouw Liesbeth Hofste komt uit het oer-Twentse Lattrop en andere bandleden zijn afkomstig uit Raalte en Deventer. Deze band is voer voor liefhebbers van de muziek van de Tedeschi Trucks Band. De stem van Liesbeth lijkt op die van Susan Tedeschi. Gitarist Thijs Westenberg heeft een heuse Chicago Blues opleiding genoten van een van de amerikaanse meesters zelf: Michael Dotson. De zelfbedachte slogan luidt: 'Blues with a country attitude'. Dat dekt de lading wel. Denk aan moeras (swamp), laaghangende bewolking, donkere gitaarriffs en... die stem!

Veessen: Bats!

Ochtend: Frank Kleine Schaars | Singer-songwriter uit Wijhe. Naast een aantal eigen nummers speelt hij covers van onder anderen John Mellencamp, Matt Andersen, Travis Meadows en Tom Waits. De gemeenschappelijke deler van al deze nummers is dat ze allemaal rechtstreeks vanuit het hart komen.

Middag: The Cowpokes | The Cowpokes spelen bluegrass en folk op de ouderwetse manier. Geen gebeuk op akoestische instrumenten zoals je tegenwoordig vaak ziet, maar het échte, vingervlugge banjo-, gitaar- en mandolinewerk, met meerstemmige zang. Heerlijke muziek door een oergezellige band.

Welsum: Bijsterbosch

Ochtend: Frank Blueka | Frank Blueka zijn specialiteit is het terugbrengen van rocksongs tot hun essentie. Een rock poëet, relaxed en doeltreffend. In de theaters ingebed in een beeldend verhaal, op festivals en in kroegen met een herkenbare sound. Verrassend, spannend en altijd die warme stem, die het publiek doet stilstaan en nieuwsgierig maakt… Soulvol, met invloeden uit rock, blues, Ierse invloeden en wereldwijde folk. Als je Frank vraagt wat voor muziek hij maakt dan zegt hij: “Songs, het liefst in al hun eenvoud. Ik blijf heel lang met mijn akoestische gitaar en piano arrangeren….” Sinds de samenwerking met producer Raymond van der Vechte is er een interessante verdieping ontstaan. De twee muzikale kompanen combineren Frank Blueka zijn akoestische sound met subtiele beats, drums en interessante soundscapes. Zo ontstaat er een haast filmische verbreding. Enige muzikale voorwaarde voor Frank is dat de songs ook met één instrument als begeleiding live te performen zijn.… Dat leidt op deze wijze weer tot fraaie “unplugged” versies.

Middag: Six String Society [wegens aanhoudend succes] Unplugged rock covers, twee stemmen en twee gitaren samen met meer dan 50 jaar podiumervaring, dagen je uit...you name it ...they play it. Het repertoire bevat een grote diversiteit aan muziekstijlen. Pop/Rock: De roots van Six String Society liggen in dit genre. Bon Jovi, Bryan Adams, REM, LIVE, Oasis, Metallica. Populair van de jaren 70 tot nu. Van Abba tot Simple Plan, van Robbie Williams via Robert Cray naar James Morisson en dan weer terug naar Queen. Evergreens en ook de godfathers van de popmuziek worden niet vergeten. Everly Brothers, John Denver, Beatles en Stones. Ook Creedence Clearwater Rivival en Elvis ontbreken niet. Nederlandstalig maar dan natuurlijk wel het echte werk van De Dijk, BlØf, Hazes, Van Dikhout en Jurk. sixstringsociety.nl

Meer info?

Blijf op de hoogte en like onze Facebookpagina waar we de bands uitgebreid bekend zullen maken! 

Fietsen

Op de fiets kan je nog meer ontdekken! De IJsselvallei en de Veluwe liggen in Heerde een paar trappen van elkaar verwijderd en met het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk vind je altijd de weg!  

 

LEES MEER