Fietsroute Rondje Pontje

De fietsroute Rondje Pontje is 65 kilometer en gaat langs de West- en Oostkant van de IJssel over de IJsseldijken en over mooie fietspaden via het Knooppuntennetwerk Veluwe en Salland. 

De prachtige route "Rondje Pontje" is zeker de moeite van het fietsen waard. Neem een pontje, fiets over de oude IJsseldijk, door de Duursche Waarden, langs monumentale dijkhuisjes en grote IJsselhoeven en beland op terrassen aan en zelfs op het water: je fietst letterlijk terug in de tijd. Dat is Rondje Pontje! In dit boekje word je meegenomen met foto's en beschrijvingen door de IJsselvallei aan twee zijdes: Veluwe en Salland.

De route gaat langs alle mooie “pareltjes” van beide gemeenten en zijn in een, voor fietsers zeer handzaam, klein boekwerkje paginagewijs beschreven. De IJssel vormt het natuurlijke middelpunt en de oversteek kan worden gemaakt bij de ponten van Wijhe en Olst. Maar de route kan ook worden opgedeeld, waarbij de oversteek kan worden gemaakt bij het Kozakkenveer te Veessen. Het kozakkenveer vaart niet jaarrond, het Olsterveer en Wijhese veer wel, daardoor kan je altijd het Rondje Pontje fietsen.

De boekjes kosten € 2,00 en zijn onder meer verkrijgbaar bij informatiecentra en de toeristen informatiepunten van beide gemeenten, VVV Epe en Deventer en in de webshop van Visit Heerde.

Rondje Pontje Rock

Eén keer per jaar organiseren we Rondje Pontje ROCK in september. Je fietst langs de IJssel, neemt 2 keer het pontje en ondertussen en maak je 5 stops waar je een drankje krijgt en heerlijke muziek hoort! Meer informatie lees je op de pagina over Rondje Pontje Rock en in onze webshop kan je tickets kopen voor dit evenement. 

IJssel

Unieke riviernatuur met uiterwaarden in de IJsselvallei tot polders in de IJsseldelta en rijke cultuurhistorie met Hanzensteden en IJsselhoeven maken dat de IJssel de “mooiste rivier” titel meer dan verdient. Lees meer