Wandelen

Voor wandelaars is de gemeente Heerde een eldorado. Liefhebbers van het betere voetenwerk, kunnen zowel de gebaande als de onbegaande wegen volgen. En dat geldt uiteraard voor alle seizoenen.

De bossen en het weidse IJssellandschap bieden een grote variatie. Van misschien een onverwachte ontmoeting met reeën en konijnen tot grutto's en buizerds. Maar ook het rustgevende kabbelen van het water in de sprengen tot de frisse dennengeur zijn bijzondere belevingsmomenten. Wandelaars hebben keuze uit een groot aantal routes vanaf bijvoorbeeld de Renderklippen, het Daendelserf, het Heerderstrand, het Zwolse Bos of Landgoed Petrea. Opmerkelijk is dat het grondgebied van de gemeente Heerde ook onderdeel is van het Maarten van Rossumpad.

Wandelaars kunnen 1 van de 5 Klompenpaden volgen, meegaan met de gids tijdens georganiseerde wandelingen of zelf een wandeling uitzetten over de vele wandelpaden die de gemeente Heerde rijk is. 

Fietsen

Op de fiets kan je nog meer ontdekken! De IJsselvallei en de Veluwe liggen in Heerde een paar trappen van elkaar verwijderd en met het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk vind je altijd de weg!  

 

LEES MEER