24 uur in Heerde

Reistop 5 is een reisblog vol inspiratie. Heidi verbleef 24 uur in Heerde en kan er wel meer dan 24 uur over vertellen! 

Wij maakten een selectie. Lees hier haar hele blog op reistop5.com

Op pad met de Wandelkaart

Laat het ontdekken van Heerde en omgeving één grote verrassing worden door op pad te gaan met de Wandelkaart Noord-Oost Veluwe. Op deze kaart vind je de mooiste wandelroutes maar ook de ‘best kept secrets’ van deze omgeving. Zo vond ik het uitzonderlijk mooie Pluizenmeer dankzij deze wandelkaart. Koop de wandelkaart in de webshop!

Kanoën in Heerde is als de discodip op je softijsje: onmisbaar.

Een bezoekje aan Heerde zonder deze plek te beleven vanaf het water is simpelweg niet compleet. Het geeft dat heerlijke vleugje avontuur gecombineerd met een flinke portie schoonheid van de natuur. Just how we like it. Hoe je dat dan fixt? Gewoon even reserveren via Rees Outdoor Fit en jij ligt op het door jou gewenste moment te dobberen in het water.

Floating: de perfecte start van je bezoek aan Heerde

Een floating-sessie is de meest effectieve vorm van self-care die ik ken. Door het floaten daalt je stresshormoon en kom je in een diepe ontspanning. Ik meen het wanneer ik zeg dat je je bezoekje aan Heerde niet beter kunt beginnen dan bij Floating Heerde.

Natuurboerderij Villa Bakhuis

Aan de prachtige IJsel in de IJselvallei staat Natuurboerderij Bakhuis, een moderne boerderij waar dier en natuur samenkomen op een puur natuurlijke manier. En hoe leuk is het dat de boerderij open is voor bezoek?! Zo kun je tijdens een fiets- of wandeltocht vanuit de skybox de stal inkijken of genieten van de fraai aangelegde parktuin die in oude staat is gerestaureerd.

En je kan naar Villa Bakhuis kanoën, want hier eindigt (of start) de kanoroute Noord-Oost Veluwe

Overnachtingsplekken

Heerde heeft dan misschien niet zo’n groot aanbod aan overnachtingsplekken, maar de plekjes die er zijn, zijn met recht uniek te noemen. Mijn favorieten heb ik voor je op een rijtje gezet.

Landgoedhoeve Vosbergen → Slapen op een prachtig Landgoed in sprookjesachtige Bed & Breakfast. Hier slaap je niet om te slapen, maar om de totale ervaring. Een gastvrouw om van te houden, schitterende kamers met een fijne zithoek, een middenkamer waar je uitgebreid kunt tafelen en dat alles op een waanzinnig mooie locatie. We schreven er een blog over: een B&B op een eeuwenoud landgoed.

Bakhuisje op de Veluwe → Dit bakhuisje heeft een sprookjesachtige Hans & Grietje uitstraling, maar dan de luxe upgrade. De inrichting is al net zo bijzonder, fris en hip. Een goede keuze voor romantische dagen met je lover. Lees de blog: Bed & Brocante in Heerde.

Slapen op nr. 1 → Logeren in een bijzonder knus houten huisje op de rand van de Veluwe. Dit huisje ligt in het buitengebied van Heerde op een paar kilometer afstand van de rivier de IJssel. Dikke aanrader!

Alle overnachtingsmogelijkheden in de gemeente Heerde vind je op deze online kaart.