Paardensport in al haar facetten

Het is niet vreemd dat een agrarische gemeente als Heerde nogal wat faciliteiten heeft voor de paardensportliefhebber. En dat in al haar facetten. Naast tal van ruitersportverenigingen is er de menclub Wapenvelds Gerij voor de liefhebbers van het aangespannen rijden. Deze vereniging houdt elk jaar activiteiten die veel publiek trekken. Daaronder het ringsteken in de kernen van Wapenveld en Heerde, de jaarlijkse groots opgezette Koetsentocht op de eerste zaterdag in juli en het sprankelende Bloemencorso op de laatste zaterdag in augustus. 

Op de Renderklippen is een Ruiterpadennetwerk aangelegd voor ruiters die van de mooie omgeving willen genieten. Door knooppunten te volgen maak je de prachtigste routes door bos en over de heide in Heerde met je paard. Een mooie route over de Renderklippen, De Dellen en langs het Heerderstrand wordt hier beschreven. Aan de Elburgerweg in Heerde is een ruime parkeerplaats en bij Uitspanning De Schaapskooi is plek om paarden aan te leggen. 

Schaapjes tellen

Heerde is een schaapskudde rijk. De herder trekt er vrijwel dagelijks op uit met de schapen en twee honden die hem assisteren. Hun uitvalsbasis is de schaapskooi in het glooiende heidegebied Renderklippen.

 

LEES MEER