Hengelsport

De gemeente Heerde is zeer geliefd als plek voor sportvissers. Niet alleen voor lokale vissers, maar jaarlijks komen vele sportvissers uit het Verenigd Koninkrijk en België naar onze gemeente om in onze wateren hun geluk te beproeven.

Verrassend veel vislocaties

Heerde en zijn omgeving biedt ruime mogelijkheden voor sportvissers. Zowel voor de recreatieve visser als de fanatieke wedstrijdvisser, als de roofvisspecialist zijn er ruime mogelijkheden voorhanden. Met het Apeldoorns Kanaal, een aantal weteringen, De Bovenhank en de Worperhank zijn er meer dan voldoende mogelijkheden voor vissers die relaxt achter een hengeltje aan de waterkant willen vertoeven. Er zijn fijne plekken te vinden, zo zijn er speciale visplateaus in de haven van Veessen aangelegd. De verschillende wateren worden over het algemeen gekenmerkt door een prima visstand, waaronder vissen van kapitale omvang!

Voor de fanatieke en meer gevorderde (wedstrijdvisser) biedt de IJssel een geweldige uitdaging. Deze voor Nederlandse begrippen snelstromende rivier biedt een geweldige visstand aan voorn, brasem, kolblei en winde. Ook de bijzondere vissoorten zoals barbeel, blauwneus, sneep en meerval komen in deze prachtige omgeving voor. Zelfs een steur is al gevangen in de IJssel. 

Meer informatie over goede visstekken lees je op de website van Hengelsportvereniging De Snoekbaars.

Visvergunning

Bestel de vispas voor een jaar bij HSV De Snoekbaars of ga naar de verkooppunten in de gemeente Heerde:
Wen's Dierenspeciaalzaak, Bonenburgerlaan 12, Heerde of Hotel Garni IJsselzicht, IJsseldijk 40, Veessen.