Horsthoekerpad

Ontdek het afwisselende landschap rond buurtschap de Horsthoek met beken, houtwallen, bos en heide. Onderweg kan je een kudde Veluwse heideschapen tegenkomen.

Wandelblog

"Via brede groene stroken omzoomd door bomen in gelid kom ik aan bij Huize de Bonenburg. Water houdt deze oude en verbouwde havezate veilig voor binnenvallende landrotten. Muurankers gunnen de passant een blik in de geschiedenis want de cijfers vormen het jaar 1633." (....)
"Door de bossen ga ik naar het Pluizemeertje. Er is niemand, ik omcirkel het rustgebied waar het water rimpelt van rust. De tocht gaat verder in het glooiend landschap met af en toe een wandelbankje en een wandelaar die verder gaat, almaar verder. Door bossen en langs beken en over bruggetjes en in het zicht van sprengen ga ik verder op mijn pad." 
Lees hier de hele wandelblog van Willems Wonderlijke Wandelingen. 

Informatie

Het Horsthoekerpad is 15 km en start bij Uitspanning de Schaapskooi, Elburgerweg 31, Heerde. De route is in twee richtingen oranje gemarkeerd met klompjes, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen. 

Klaas op klompen

In de winter van 2023 wandelde Klaas Drupsteen het Horsthoekerpad en sprak met inwoners en vrijwilligers over de Horsthoek, het pad en de geschiedenis van het gebied. Meer informatie vind je hierover op Omroep Gelderland en de uitzending kijk je hier terug

Foto's: Anne Braam Fotografie

Luisterbankjes

Visit Heerde plaatst luisterbankjes en bomen langs wandelpaden.

Het zijn bankjes met een verhaal!

Ga zitten, scan de code en luister naar verhalen uit de omgeving. Lees verder