Vosbergenpad

Ontdek het mooie buitengebied van Heerde, Hoorn en Wapenveld. Wandelen over landgoed Vosbergen, langs sprengen en vroegere watermolens. Een afwisselend landschap op de flank van de Veluwe met haar rijke cultuurhistorie. Het Vosbergenpad voert je via markeringen met klompjes langs beken door het Zwolse Bos naar de heide op de Tonnenberg.

Kasteel Vosbergen

Kasteel Vosbergen is een edelmanshuis, omringd door een gracht. Het heeft zijn vroeg 17e-eeuwse charmante uiterlijk behouden.
Het kasteel is een trouwlocatie en decor voor bijzondere evenementen. Het landgoed is voor het grootste deel toegankelijk om te wandelen. Lees meer!

Wandelblog

"Ik ga langs een klein water en kom uit op een zichtlijn van landgoed Vosbergen. De lijn brengt mij vlak bij het omwaterde kasteel. Het is een prachtige wandeling over het terrein van het landgoed. (.....) Ik vervolg mijn weg langs het kanaal. Bij de Beatrixweg en bijpassende brug tref ik een fraai staaltje industriëel erfgoed aan. Tot voor 50 jaar was hier de coöperatie Eendracht, waarin sinds 1910 de boeren uit de naaste omgeving van buurtschap Hoorn hun krachten bundelden. De graansilo torent boven het gebouw uit."
Lees hier de hele wandelblog van Willems Wonderlijke Wandelingen. 

Informatie

Deze route is 14 km en het startpunt is bij Groot Stokkert, Dr. Jan van Breemenlaan 2 in Wapenveld of ga naar het Opstappunt in Hoorn: Bistro Voldaan, Kanaaldijk 30, Heerde.

De route is in twee richtingen gemarkeerd met paarse bewegwijzering met klompjes, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Download hier de kaart met de route