Wandelen met de hond

Wandelen met de hond in Heerde is een genot voor de hond én de baas. Bos, heide, water en strand: Heerde heeft het allemaal.

Landgoed Vosbergen

Zoek je beschutting tijdens een warme zomerdag? Wandel dan door de bossen van het Landgoed Vosbergen en laat je viervoeter afkoelen in het Apeldoorns Kanaal. Je hond mag op het landgoed grotendeels loslopen, maar één stuk bos is ‘gereserveerd’ voor de reeën. Met name in het voorjaar en de zomer is de kans groot dat je er eentje tegenkomt. Om nare ongelukken te voorkomen, word je hier gevraagd je hond aan te lijnen.

Landgoed Bonenburg

Een ander prachtig landgoed waar je hond los mag lopen is landgoed Bonenburg. Door het landgoed stroomt het riviertje de Grift en het landgoed zelf is gelegen aan het Apeldoorns Kanaal. Kortom, een ideale ligging om je hond lekker af te laten koelen. Na de wandeling toe aan wat lekkers? Vanaf het landgoed wandel je binnen een paar minuten naar het centrum.

Het Heerderstrand

Van sprintjes door het mulle zand tot een grote plons in het water: tussen 1 oktober en 1 mei is het Heerderstrand is een groot paradijs voor honden. Gooi die riem over je schouder, zoek een goede stok en gooi er maar op los. Na een dagje Heerderstrand is je hond gegarandeerd toe aan een lange pauze. En jij waarschijnlijk ook. 

Het Zwolse Bos

Heb je je hond goed onder appel? Dan mag je hem lekker loslaten in het 500 hectare tellende Zwolse Bos. De rode Tonnenbergroute ligt geheel in een hondenlosloopgebied, maar tussen 15 maart en 15 juli moeten honden aan de lijn op een klein gedeelte van de route. Zo blijven de broedende vogels en de wakker wordende hagedissen op de heide ook blij. Het grootste gedeelte mag de hond op het pad wél los lopen. Door de aanleg van natuurbrug Tolhuis over de A50 in 2013 behoren nu ook edelherten tot de vaste bewoners van het bosgebied. Denk je dat deze wilde verleiding te groot is voor je hond? Doe hem voor de zekerheid dan aan de lijn en kies een van de prachtige wandelroutes die de omgeving rijk is.

Landgoed Petrea

Vlakbij het Zwolse Bos ligt landgoed Petrea. Landgoed Petrea is 460 hectare groot en kent drie heuvels: de Hooge Berg, de Filipsberg en de Witte Berg. En naast die laatste berg ligt een klein losloopgebied. Maar ook aangelijnd is het voor hond en baas heerlijk wandelen tussen de naaldbomen, over de onverharde zandpaden. En zijn meerdere wandelroutes uitgezet, dus je kunt je hier eindeloos vermaken.

De Renderklippen

De Renderklippen is een schitterend, vooral met heide en dennen begroeid gebied tussen de gemeenten Heerde en Epe. De heuvels van de Renderklippen zorgen ervoor dat je hond zich helemaal uit kan leven. Let wel op: de Renderklippen kent een groot losloopgebied, maar buiten dit gebied – zoals rondom de Schaapskooi – is het belangrijk je hond aan te lijnen. Gelukkig heeft de Gemeente Heerde een handige kaart gemaakt, zodat je precies kan zien waar je de teugels kan laten vieren.