Heerderstrand

Prachtige recreatieplas

Midden tussen de idyllische bossen van de Veluwe, ligt het recreatiegebied Heerderstrand. Gelegen dichtbij de afrit van de A50 en voorzien van veel parkeerplaatsen, trekt het op warme dagen honderden bezoekers. Het prachtige strand en het schone zwemwater nodigen uit tot veel waterplezier. Het Heerderstrand is een ruim 20 hectare grote waterplas. Langs het strand is een vrij brede strook water waarvan de bodem glooiend afloopt. Dit is gemarkeerd met touwen tussen palen. Achter de touwen neemt de diepte snel toe tot vijf meter. Daar kan gespeeld worden met kleine opblaasbootjes, kano's en SUPboards. 

Er zijn volop mogelijkheden om te zwemmen, een sportief potje beachvolleybal, waterpolo of kanoën langs en op de uitgestrekte plas. Maar ook lekker luieren of zonnebaden is natuurlijk geen straf! Vanuit een aantal kiosken worden bezoekers voorzien van verfrissingen. De omgeving nodigt daarbij nog eens uit tot veel sportieve activiteiten als een wandeling of een rondje hardlopen rond de plas.

Actief

Naast watersporten kan je ook prachtig wandelen en fietsen rondom het Heerderstrand. In ongeveer 3 kwartier wandel je een rondje om het Heerderstrand. 
Er ligt een verhard pad rondom het Heerderstrand waar je kan fietsen (knooppunten 81, 83, 88 en 30) en die je richting het Westen naar de bossen van De Dellen en de heide van De Renderklippen leidt.
Vlak langs het recreatiegebied ligt ook een ruiterroute die uit het Zwolse Bos komt. 

Ook na de zomer

In het laagseizoen, vanaf 1 oktober, mag je met de hond rond het Heerderstrand wandelen. Juist na de zomer is het lekker rustig en je kan dan ook met de kleine kinderen heerlijk spelen in het zand en in de diverse speeltuintjes. 

Pitch & Putt

Het Heerderstrand kent verder een prachtige Pitch & Putt golfbaan. De Pitch&Putt golfbaan bestaat uit 18 holes met afslagen tussen de 30 en 90 meter. Rondom de baan is in een mooi bosgedeelte nog een 12 holes bosgolf aangelegd.

Bereikbaarheid

Het Heerderstrand is 365 dagen per jaar toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De toegang tot het recreatiegebied is gratis. Voor parkeren met de auto betaal je parkeergeld. Op de website van Leisurelands kan je een parkeerpas aanschaffen. Het Heerderstrand ligt aan de A50, neem afslag 29 richting Heerde, Wapenveld.
De fietspaden komen tot dichtbij het strand, parkeer je fiets tegen de hekken of op de fiestparkeerplekken.
Hier vind je een plattegrond van het Heerderstrand. 

Wandelen

Ontdek de leukste routes, trek je wandelschoenen aan en ga erop uit! Korte ommetjes en lange klompenpaden lopen door bossen, tussen paarse heide en langs oevers van de IJssel. Wandelaars hebben keuze uit een groot aantal routes in Heerde!

 

LEES MEER