Heerderstrand prachtige recreatieplas

Midden tussen de idyllische bossen van de Veluwe, ligt het recreatiegebied Heerderstrand. Gelegen dichtbij de afrit van de A50 en voorzien van veel parkeerplaatsen, trekt het op warme dagen duizenden bezoekers. Het prachtige strand en het schone zwemwater nodigen uit tot veel waterplezier. Het Heerderstrand is een ruim 20 hectare grote waterplas. Langs het strand is een vrij brede strook water waarvan de bodem glooiend afloopt. Dit is gemarkeerd met touwen tussen palen. Achter de touwen neemt de diepte snel toe tot vijf meter. Daar kan gespeeld worden met kleine opblaasbootjes. Op zonnige dagen worden en kano's en surfplanken voor SUPpen verhuurd door Buitengewoon Buiten.

Er zijn volop mogelijkheden om te zwemmen, een sportief potje beachvolleybal, waterpolo of kanoën langs en op de uitgestrekte plas. Maar ook lekker luieren of zonnebaden is natuurlijk geen straf! Vanuit een aantal kiosken worden bezoekers voorzien van verfrissingen. De omgeving nodigt daarbij nog eens uit tot veel sportieve activiteiten als een wandeling of een rondje hardlopen rond de plas.

Dieren ABC Route

Speciaal voor gezinnen en groepen met kinderen is een Dieren-ABC-Route uitgezet voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Spelenderwijs leren ze langs de route van circa twee kilometer aan de hand van het alfabet heel veel over onder andere de flora en de fauna. 

Pitch & Putt

Het Heerderstrand kent verder een prachtige Pitch & Putt golfbaan. De Pitch&Putt golfbaan bestaat uit 18 holes met afslagen tussen de 30 en 90 meter. Rondom de baan is in een mooi bosgedeelte nog een 12 holes bosgolf aangelegd.

Wandelen

Ontdek de leukste routes, trek je wandelschoen aan en ga erop uit! Korte ommetjes en langere klompenpaden lopen door bossen en langs de oevers van de IJssel. Wandelaars hebben keuze uit een groot aantal routes in Heerde!

 

LEES MEER