AFGELAST: Schaapscheerdersfeest & Hessenmarkt

DE ONDERNEMERSVERENIGING HEEFT DOOR DE CORONACRISIS MOETEN BESLUITEN OM DE HESSENMARKT EN HET SCHAAPSSCHEERDERSFEEST VAN 2020 AF TE LASTEN. 

De schapen worden weer geschoren tijdens Hessendag

Zaterdag 6 juni wordt de schaapskudde naar het centrum van Heerde geleid om te worden geschoren tijdens het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest. Op de brink worden ze geschoren door de schaapscheerders. Dit zal een mooi schouwspel geven.

Dit is niet het enige dat die zaterdag te beleven is in het centrum van Heerde. Het Schaapscheerdersfeest is op de Hessendag, wat betekent dat er een grote braderie is in het centrum van Heerde; de Dorpsstraat is gevuld met kramen met lokale en bijzondere producten.

De terrassen in het centrum staan daarnaast klaar om u te voorzien van een hapje en een drankje. Muzikaal is het ook genieten, strijk neer op een terrasje en geniet van de vrolijke klanken van het dweilorkest de Hessenblaozers.

De kleedjesmarkt die tijdens de Hessenmarkt georganiseerd wordt zal deze keer ook weer plaats vinden op de bekende plaats rondom de kerk. Een plekje kan gehuurd worden voor € 2,- door kinderen, kom voordat de markt begint bij het hek van de Hervormde Kerk en krijg een plaats toegewezen.

De Hessenmarkt is van 10:00 – 17:00 uur in het centrum van Heerde. Parkeren in Heerde is gratis.

 

In het Van Meurspark is op zaterdag 6 juni ook het Heerdelijk Festival.

Schaapjes tellen

Heerde is een schaapskudde rijk. De herder trekt er vrijwel dagelijks op uit met de schapen en twee honden die hem assisteren. Hun uitvalsbasis is de schaapskooi in het glooiende heidegebied Renderklippen.

 

LEES MEER