IJsseltheaterfietstocht

Eind mei is sinds 2007 het weekend dat zo’n 2000 mensen op de fiets stappen om het Sallandse IJsselgebied te doorkruisen en via de mooiste en vaak onbekende plekken te kunnen genieten van theater, muziek, acrobatiek en gezellig samenzijn. Ook is inmiddels de Veluwse zijde van de IJssel aangehaakt bij dit mooie evenement en komt de IJsseltheaterfietstocht ook door de gemeente Heerde en Epe.
 
Theater langs de IJssel
De IJsseltheaterfietstocht is een fietstocht voor de hele familie van ongeveer 30 kilometer. Per dag fiets je een andere route en geniet je van andere optredens. Elk jaar zijn er andere verrassende locaties waar je een voorstelling kan zien. Dit allemaal langs de mooiste rivier van Nederland, de IJssel, waar cultuur en natuur samenstromen. Culturele juweeltjes die zich in een decor van landgoederen, uiterwaarden en coulisselandschap als een parelsnoer aaneenrijgen.
 
Een heel weekend theater
De IJsseltheaterfietstocht vindt in 2022 plaats op zaterdag 28 mei en zondag 29 mei. Voor zaterdag 28 mei is er een mooie route uitgezet van ongeveer 30 kilometer vanaf vijf startpunten, te weten Oene en Vorchten aan de Gelderse kant van de IJssel en Olst, Wijhe en Wesepe aan de Overijsselse kant. De tocht start om 9.00 uur vanuit Vorchten en Oene en om 10.00 uur vanuit Olst, Wijhe en Wesepe. We hebben een mooi en afwisselend  theaterprogramma te bieden langs een route door het kenmerkende Sallandse landschap en op bijzondere locaties. We sluiten de dag af met een avondprogramma met een muzikaal verrassingsoptreden inclusief maaltijd (van 18.30 tot ongeveer 22.00 uur) op Infocentrum Den Nul.

Op zondag 29 mei wordt er van 11.00-17.00 uur op het terrein van Infocentrum Den Nul  ‘Festival De Kolk’ (toegang gratis) georganiseerd samen met andere organisaties met o.a. een kindervoorstelling.
 
Informatie
Wil je deelnemen? Dit jaar zijn ze helaas genoodzaakt entreegeld te heffen voor de dag of dag plus avond. En bovendien moet je je tevoren aanmelden. Er geldt ook een maximum aantal deelnemers, maar dat garandeert dan weer een goede plek voor iedereen.

Volg ze via hun website en Facebook voor de laatste informatie over de IJsseltheaterfietstocht 2022.
Fietsen

Op de fiets kan je nog meer ontdekken! De IJsselvallei en de Veluwe liggen in Heerde een paar trappen van elkaar verwijderd en met het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk vind je altijd de weg!  

 

LEES MEER