IJsseltheaterfietstocht

Eind mei is sinds 2007 het weekend dat zo’n 2000 mensen op de fiets stappen om het Sallandse IJsselgebied te doorkruisen en via de mooiste en vaak onbekende plekken te kunnen genieten van theater, muziek, acrobatiek en gezellig samenzijn. Ook is inmiddels de Veluwse zijde van de IJssel aangehaakt bij dit mooie evenement en komt de IJsseltheaterfietstocht ook door de gemeente Heerde en Epe.
 

Theater langs de IJssel

De IJsseltheaterfietstocht is een fietstocht voor de hele familie van ongeveer 30 kilometer. Per dag fiets je een andere route en geniet je van andere optredens. Elk jaar zijn er andere verrassende locaties waar je een voorstelling kan zien. Dit allemaal langs de mooiste rivier van Nederland, de IJssel, waar cultuur en natuur samenstromen. Culturele juweeltjes die zich in een decor van landgoederen, uiterwaarden en coulisselandschap als een parelsnoer aaneenrijgen.

De IJsseltheaterfietstocht vindt in 2024 plaats op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei.

Zaterdag theaterfietstochtdag

Helaas vindt dit jaar de IJsseltheaterfietstocht geheel aan de Overijsselse zijde plaats en niet zoals in de afgelopen jaren op de zaterdag aan de Gelderse kant in de gemeenten Heerde en Epe. 

Op de website theaterlangsdeijssel.nl vind u het volledige programma en de mogelijkheid tot het kopen van kaartjes.

Zondag Familiedag

's Zondags wordt de IJsseltheater Familiedag georganiseerd op Infocentrum Den Nul: een vrolijke dag vol gratis activiteiten op het gebied van cultuur en natuur. Iedereen is van harte welkom tussen 10:00 en 17:00 uur.

Informatie

Let op! Sinds 2022 moet je een ticket hebben voor de IJsseltheaterfietstocht. Hier vind je alle informatie daarover.

Volg IJsseltheaterfietstocht via hun website en Facebook voor de laatste informatie over de IJsseltheaterfietstocht en de Familiedag. 

 

Foto's: Boven: Jan van Aefst en onder: Benno Wonink

Fietsen

Op de fiets kan je nog meer ontdekken! De IJsselvallei en de Veluwe liggen in Heerde een paar trappen van elkaar verwijderd en met het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk vind je altijd de weg!  

 

LEES MEER