Heerdelijk Festival

Heerdelijk Festival brengt op 11 juni 2022 een cultureel festival het Van Meurspark in het centrum van Heerde! 

Het Heerdelijk festival is een feestelijk en cultureel festival in de gemeente Heerde. Tal van culturele organisaties en verenigingen zullen zich presenteren aan het grote publiek in een aantrekkelijke mix van muziek, theater, dans en workshops. Er zullen naast de optredens tal van activiteiten zijn voor jong en oud. Voor de jonge kids komt er een heus Tipi tentendorp. De bekende band van Bertolf zal het festival afsluiten met goede muziek. 


Heerdelijk is een nieuwe, uitgebreidere vorm van de jaarlijkse Culturele Markt. Het zal hoofdzakelijk plaats vinden op de Van Meursweide in Heerde. Het festival is gecentreerd rondom podia en een foodplein waar men kan ontspannen onder het genot van een hapje en drankje. Er wordt een speciaal kinderdorp ingericht met tal van activiteiten. Wat is er te doen? Denk hierbij aan workshops, demonstraties, spelvormen, optredens of andere originele creatieve uitspattingen!

'Heerdelijk heeft als doel om samen met jou, je vereniging of organisatie een groot feest te maken. Een dag voor iedereen!’ zegt Lucienne Bergsma-Draaijer die betrokken is bij de organisatie.

'Wil jij ook schitteren, heb je een passend idee, of wil je je handen uit de mouwen steken op de dag zelf? Run jij misschien een horecabedrijf, rijdende koffiebar of een originele “eetkeet” voor op ons foodplein? Neem contact met ons op.’, roept Lucienne alle inwoners van Heerde op. "Als je wilt bijdragen aan Heerdelijk kun je contact opnemen en mailen naar info@heerdelijkfestival.nl. Ben je nieuwsgierig naar het festival? Maak kennis met het team en bezoek de website heerdelijkfestival.nl en volg de Facebookpagina voor updates! 

Wil je helpen als vrijwilliger op zaterdag 11 juni 2022 met de opbouw, aankleding, artiesten begeleiding of wat anders? Stuur dan een berichtje naar bovenstaand emailadres! 

Het festival wordt o.a. door ondersteund door de gemeente Heerde vanuit het Platform Kunst Cultuur, meerdere fondsen uit Heerde, Visit Heerde, JUMBO en PLUS supermarkten.