Foto expositie Wapenveld

Zolder molenboerderij vol oude foto's van Wapenveld

Op de zolder van de molenboerderij van het bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 is een expositie ingericht met honderden oude foto's van Wapenveld. Dit dankzij de medewerking van Aart van Egteren van de werkgroep oud-Wapenveld. Naast de geëxposeerde foto's kan er ook gebladerd worden in een aantal plakboeken met foto's.

De expositie sluit aan op de fietsexcursies naar aanleiding van het boek 'Het vreesselijke Wapenvelde' van auteur Jan Nitrauw. Tientallen mensen namen op die manier kennis van bijzondere historische plekjes in Wapenveld. “In de expositieruimte van het bezoekerscentrum zijn een aantal digitale kaarten te bekijken die een beeld geven van de ontwikkeling van Wapenveld. En de foto's die de werkgroep oud-Wapenveld in de loop der jaren heeft verzameld geven weer hoe Wapenveld er vroeger uit heeft gezien”, vertelt Nitrauw. De foto's zijn gerangschikt op een aantal thema's als de Klapperdijk, het Apeldoorns kanaal, de Berghuizer papierfabriek en de Kade. Ook zijn opnamen van verenigingen te zien onder het motto 'Allemaal Wapenvelders' en zijn er opnamen van markante panden en objecten die nu verdwenen zijn. De plakboeken zijn gevuld met honderden historische foto's waaronder van schoolklassen van de drie basisscholen in Wapenveld.

De expositie is gratis te bezichtigen tijdens de openstelling van het bezoekerscentrum door EETIT op zaterdagen van 10.30 tot 16.00 uur.

Foto: Veluwsche Boerendansers bij molen de Vlijt in Wapenveld

Luisterbankjes

Visit Heerde plaatst luisterbankjes en bomen langs wandelpaden.

Het zijn bankjes met een verhaal!

Ga zitten, scan de code en luister naar verhalen uit de omgeving. Lees verder