Dag van de IJssel

Cultureel, landschappelijk en ecologisch is de IJsselvallei met zijn Hanzesteden en uitgebreide natuurgebieden een uniek gebied. We merken steeds opnieuw dat de IJssel voor veel mensen belangrijk is. Daarom willen we samen met bewoners, bezoekers en gebruikers van de rivier de IJssel ‘vieren’ met een speciale dag: de Dag van de IJssel. Op deze dag zetten we de rivier in de schijnwerpers om het unieke van de IJssel aan het publiek te laten zien.

Dag van de IJssel is in 2021 op zaterdag 18 september. 

Zelf de IJssel beleven in Veessen en Vorchten

In Veessen en Vorchten kan je langs het kunstproject Oude IJsselloop fietsen of wandelen en aan de hand van markers in het landschap te weten komen waar de Oude IJssel heeft gestroomd. Bij de veldkabinetten kan je zelfs te weten komen wat die IJssel heeft betekend voor het landschap van vroeger en nu. 

In Veessen vind je ook de foto-expo 'Achter de IJssel'.  Bijzondere portretten en details zijn vastgelegd door Kees Muizelaar. 18 september is de laatste dag dat deze expositie te bezoeken is! Lees hier meer.

De IJssel oversteken kan ook! Neem de pontjes tijdens het fietsen van de fietsroute Rondje Pontje! De fietsrouteboekjes zijn te koop bij VVV's en Toeristen Info. Punten in de regio voor € 2,00! Onderweg verhaalt het boekje over de bijzondere plekken en monumenten die je tegenkomt. 
Je kan ook de virtuele IJsseltheaterfietstocht doen: je fietst rond, neemt de pontjes en ondertussen ontrafel je de nalatenschap van oom Zweder!

Alle activiteiten op Dag van de IJssel worden hier geplaatst: dagvandeijssel.nl.