Dag van de IJssel

Beleef de IJssel

Cultureel, landschappelijk en ecologisch is de IJsselvallei met zijn Hanzesteden en uitgebreide natuurgebieden een uniek gebied. We merken steeds opnieuw dat de IJssel voor veel mensen belangrijk is. Daarom willen we samen met bewoners, bezoekers en gebruikers van de rivier de IJssel ‘vieren’ met een speciale dag: de Dag van de IJssel. Op deze dag zetten we de rivier in de schijnwerpers om het unieke van de IJssel aan het publiek te laten zien.

IJssel beleven in Heerde

In Veessen en Vorchten kan je langs het kunstproject Oude IJsselloop fietsen of wandelen en aan de hand van markers in het landschap te weten komen waar de Oude IJssel heeft gestroomd. Bij de veldkabinetten kan je zelfs te weten komen wat die IJssel heeft betekend voor het landschap van vroeger en nu. 

In Veessen start in de ochtend om 9:00 uur een excursie door de uiterwaarden langs de IJssel en door de Hoogwatergeul door kenner Jos Melenhorst. Tijdens de wandeling van een kleine 10 kilometer kom je meer te weten over de veranderingen in het landschap die mens en natuur hebben aangebracht door de beteugeling van de rivier de IJssel. Lees hier meer over deze wandeling en hoe je je kan aanmelden. 

De IJssel oversteken kan ook! Neem de pontjes tijdens het fietsen van de fietsroute Rondje Pontje! Deze is dit voorjaar gelanceerd en werd al vele malen gefietst! De fietsrouteboekjes zijn te koop bij VVV's en Toeristen Info. Punten in de regio voor € 2,00! Onderweg verhaalt het boekje over de bijzondere plekken en monumenten die je tegenkomt. 

Alle activiteiten op Dag van de IJssel worden hier geplaatst: beleefdeijssel.nl.

Veluwe Rally op zondag 29 september

Op zondag kan je meedoen aan een heuse Kano-rally! De Veluwe Rally voert over de IJssel van Deventer naar Wijhe (ca. 20 kilometer) , Hattem (ca. 35 kilometer) of Kampen (ca. 50 kilometer of ca. 80 kilometer). De 20, 35 en 50 KM afstanden gaan stroomafwaarts. De 80 KM deelnemers varen eerst stroomopwaarts naar Gorssel, en dan stroomafwaarts naar Kampen.