Poppenspe(e)lmuseum heeft wereldnaam

Helaas is Otto van der Mieden in 2024 overleden. Stichting Visit Heerde weet nog niet wat er met de omvangrijke en bijzondere collectie van Otto gaat gebeuren en zal dat hier laten weten als het bekend is. Hieronder volgt informatie van voor het overlijden: 

Vorchten is de kleinste kern van de gemeente Heerde maar heeft veel bijzondere inwoners. Daaronder Jan Klaassen en Katrijn, het wereldberoemde poppenechtpaar. Ze zijn te vinden in het poppenspelmuseum van Otto van der Mieden.

De conservator van het museum heeft vanaf 1970 een imponerende collectie opgebouwd. De waardering is groot, het poppenspelmuseum is bijvoorbeeld opgenomen in het Geheugen van Nederland. Dat onderstreept het belang van de grote collectie die Otto heeft verzameld. De speelse website is één van de bewijzen dat de Vorchtenaar zijn collectie graag presenteert. De collectie poppen bestaat uit allerlei soorten en maten poppen en aanverwante voorwerpen. Er zijn marionetten maar ook hand-, stang- en stokpoppen en vertederende papieren theatertjes.

Het Poppenspelmuseum presenteert verder mini-exposities met foto's, posters, prenten en boeken over de rol van het poppentheater in verleden en heden. De gedreven conservator Otto van der Mieden geeft er rondleidingen maar ook demonstraties voor jong en oud. Maar ook een kinderfeestje of demonstratie voor een besloten groep is mogelijk. Nog wel even het volgende: pinnen kan niet bij het Poppenspelmuseum.

De reguliere openingstijden zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Groepen zijn ook op andere tijden welkom en Jan Klaassen laat weten dat voor iedereen reserveren vooraf nodig is. En dat kan via de bovengenoemde website waar ook de verdere informatie over toegangsprijzen te vinden is. En wie alvast een voorproefje wil: via de website zijn een heleboel Youtubefilmpjes te vinden!

Luisterbankjes

Visit Heerde plaatst luisterbankjes en bomen langs wandelpaden.

Het zijn bankjes met een verhaal!

Ga zitten, scan de code en luister naar verhalen uit de omgeving. Lees verder