ijsselkunst

De IJssel inspireert

Al eeuwenlang inspireert de IJssel mensen tot het maken van kunst. Voerman schilderde de IJssel en dichters beschreven de karakteristieke rivier. Ook fauvist Freek van den Berg en zijn zoon Roland schilderden vaak de IJssel die ze uit hun raam in Veessen zagen. 

IJsselkunstroute

Op meerdere plekken in de gemeente Heerde vind je deze zomer IJsselkunstwerken. Volg de IJsselkunstroute en ontdek de mens Achter de IJssel, de Oude IJsselloop en IJsselschilderijen in het Heerder Historisch Museum. De IJsselkunstroute zal gratis verkrijgbaar zijn in onze Toeristen Info Punten.  

Buiten foto expositie Achter de IJssel

“Als Kees Muizelaar er niet geweest zou zijn, als hij zich niet had laten leiden door de drang om alles wat hem opviel te fotograferen, dan hadden de mensen die er niet toevallig wonen, nooit geweten van de onnadrukkelijke schoonheid van het gebied aan de andere kant van de IJssel.” Schrijft Theo Stielstra 21 januari in De Volkskrant. Lees hier het hele artikel

De unieke buiten foto expositie Achter de IJssel is onderdeel van de IJsselbiënnale en de IJsselkunstroute. Meer informatie over de fotograaf Kees Muizelaar vind je op keesmuizelaar.com

IJsselbiënnale

Bij de langste kunstroute van Nederland vind je spannende en monumentale kunstwerken, verdeeld over ruim 100 kilometer langs de IJssel. De IJsselbiënnale beleef je het beste op de fiets en is van 18 juni t/m 19 september 2021. Meer informatie over de IJsselbiennale lees je hier.