Rondje Pontje Rock

FIETS EEN ROCKEND RONDJE PONTJE!

Je zit op het terras, geniet van een lekkere burger met een biertje en je hoort goede muziek. Dat klinkt goed he? Dit wordt werkelijkheid op zondag 6 september aanstaande. Vijf horecalocaties aan de IJssel serveren die dag tussen 11:00 en 17:00 uur niet alleen heerlijke versnaperingen maar ook niet te versmaden livemuziek. 

RONDJE PONTJE

Op de fiets rijd je langs de voortkabbelende IJssel van de ene naar de andere mooie locatie. De prachtige route is zeker de moeite van het fietsen waard. Neem een pontje, fiets over de oude IJsseldijk, langs de Duursche Waarden, monumentale dijkhuisjes en grote IJsselhoeven, en beland op terrassen aan en zelfs op het water. Dat is Rondje Pontje!

In 2019 hebben vrijwilligers uit de gemeenten Olst-Wijhe en Heerde samen met Stichting Visit Heerde en ondernemer Leon Ripperda de fietsroute Rondje Pontje uitgegeven. De route is 65 km en in het routeboekje staan foto’s en mooie beschrijvingen van de bijzondere plekken die je onderweg passeert. Op zondag 6 september kan je de 65 km fietsen, maar je kan ook de verkorte route van ruim 20 km over de twee dijken volgen. Volg dan knooppunten (vanaf Den Nul) 49-46-59-56-70-08-97-58-51-31-27-32-29-30-49. 

In 2020 staken Ripperda en Visit Heerde de koppen weer bij elkaar, want die samenwerking smaakte naar meer! De liefde voor goede gitaarmuziek werd eraan gevoegd en een muzikale fietsdag langs de route van Rondje Pontje was geboren! Op zondag 6 september kan je de 65 km fietsen, maar je kan ook de verkorte route van 20 km over de twee dijken volgen langs de locaties.

GOEDE ROCK

Op vijf horecalocaties langs de IJssel krijg je tussen 11:00 en 17:00 uur goede gitaarmuziek te horen! We starten met singer-songwriters en in de middag wordt het steeds steviger.

Zo zijn Roy P-Cat and the V8 Daddies uit Wijhe vastgelegd en spelen zondag 6 september de wind in de wieken van de Bökkers Mölle in Olst. Deze 5-mans formatie is ontstaan uit een voorliefde voor Oldskool Rock ’n’ Roll, Rhythm & Blues, Rockabilly en Jump en speelt Garage Swing. Zij worden voorafgegaan door Youp Boelens, een jong talent die de ochtend zal vullen met lovesongs, classics en een psychedelic twist.

In Den Nul bij Brasserie Op Duur zullen Frank Blueka en Big Bo goede bluesklanken te gehore brengen. Frank slaat bruggen tussen Ierse folk, blues, Americana en moderne songwriting, wat tot zijn eigen stijl heeft geleid. One-man-band Big Bo begeleidt zichzelf met zijn ongepolijste, soulvolle stem op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, “cigarbox” gitaar, mondharmonica, snare drum, hi-hatt en bassdrum. Naast eigen werk speelt hij voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’30, ’40 en ’50 waarbij onversneden en vaak obscure Deltablues de boventoon voert.

In Wijhe bij het Terras De Loswal start Casper Bekken, een eigentijdse troubadour die je meeneemt verrassende muzikale reis door de tijd. Vanaf 14:00 uur komen de Rollsisters een spetterende show neerzetten met een sound uit de jaren '50.

Bij Eet tapperij Bijsterbosch in Welsum wordt afgetrapt door JMT 2020; de 3 beste Sallandse streekmuzikanten die je kunt wensen. Zij worden gevolgd door Six String Society. Unplugged rock covers, van de jaren 70 tot nu; wat kunnen ze niet met z’n tweeën?

Huize Ruys Brasserie in Veessen start met Uppy in de ochtend met zijn Blues, Klassiek en Jazzy stijl. Gevolgd door de mannen van Road’n Band die je met stampende blues nummers, gevoelige ballads en swingende rock and roll op je stoel aan de IJssel doen laten swingen.

STRIPPENKAART

Met de strippenkaart t.w.v. € 10,- krijg je op elke locatie een koud drankje en een potje ‘stevige’ muziek. Op vertoon van je strippenkaart kan je ook met de fiets twee pontjes de IJssel oversteken. De 5 locaties vind je in Den Nul, Wijhe, Veessen, Welsum en Olst en daar serveren we je een rockend Rondje Pontje! Koop een ticket in de webshop van Visit Heerde of bij de deelnemende horecalocaties:

De 5 locaties waar een stoel, een lekker drankje en goede muziek voor je klaar zullen staan zijn:
Huize Ruys | IJsseldijk 46, Veessen
Eettapperij Bijsterbosch | IJsseldijk 85, Welsum
Bökkers Mölle | Rijksstraatweg 45, Olst
Op Duur | Rijksstraatweg 109, Den Nul
Terras De Loswal | Veerweg 1, Wijhe

INFORMATIE

Je kan op bovenstaande locaties een strippenkaart kopen of online een ticket reserveren in de webshop van visitheerde.com. UPDATE: RONDJE PONTJE ROCK IS UITVERKOCHT!
De Rondje Pontje fietsroute kan je bij Toeristen Informatie Punten in de regio kopen of in de webshop van Visit Heerde.