Speel mee

 
Ahoy maatjes! Ga op piratenspeurtocht! 
 

Nu de straten leeg zijn, de winkels rustig en de kroegen gesloten, zijn er ineens bijzondere figuren gespot in de gemeente Heerde... Piraten!

De piraten hebben hun sporen achtergelaten in het centrum. En... een schatkaart! 

De start van de piratenspeurtocht is een geheim! Maar misschien kan jij dat geheim wel ontrafelen. Hiervoor moet je eerst thuis de volgende code kraken! (of print 'm hier: Heerde of Wapenveld). Let op: de piratenspeurtocht is t/m zondag 7 maart te doen in Heerde. 

Gebruik hiervoor de geheime code krakers kaart:

Weet je waar de piratenspeurtocht start? Print de schatkaart en codekraker van Heerde of Wapenveld en neem ze mee naar de start. Zo kom je erachter waar de schat ligt en maak je kans op een piratendiploma! Weet je nog niet alles van piraten? Neem dan dit verhaal ook mee op speurtocht, het kan nog wel eens goed van pas komen! 

Veel plezier en: ARRRRRRR! 

Vergeet niet jouw piratenspeurtocht foto's met ons te delen op Facebook of Instagram met #piratenheerde 

Let op (papa's en mama's): we mogen momenteel niet open voor afhaal van piratendiploma's, daarom vragen we om de oplossing van de speurtocht te mailen naar info@visitheerde.com met de naam en foto van de piraat die de speurtocht heeft gedaan. Je ontvangt dan een persoonlijk piratendiploma in je mailbox dat je kan printen! 

Je kan ook zelf het piratendiploma afdrukken en de naam van je piraat er op zetten! 

Als we weer open zijn, kom je dan met je piratendiploma een piratenverrassing ophalen? 

Praktische info: Je krijgt vragen en moet een antwoord puzzelen. Je hoeft dus niks aan te raken, de hele tocht is buiten en je kan dit op elk moment van de dag en week doen (houd natuurlijk wel rekening met de avondklok en houd afstand indien nodig). De piratentochten zijn ongeveer 1 kilometer. Tijdens de tocht in Heerde hoef je niet een weg over te steken. let op: in Wapenveld moet je wel de weg oversteken! 

 

Antwoord foto-opdracht magazine 2020

De foto hierboven, die je ook op de achterzijde van ons Magazine vindt, is Landgoed Bonenburg. Dit landgoed is op loopafstand van het centrum van Heerde te vinden als je de Bonenburgerlaan uitloopt. Huis Bonenburg staat in het midden van het landgoed. Het is een oud parkbos met enkele landbouwpercelen langs het Apeldoorns Kanaal en wordt doorsneden door de Grift.

Je wandelt er over kronkelige paden, tussen hoge bomen en grote rododendronstruiken. Het klompenpad het Horsthoekerpad loopt over Landgoed Bonenburg. Zie jij onderweg een bijzondere varen langs de waterkant? Of ontdek je één van de tien vleermuizen die hier voorkomen? Vogels zoals de zwartkop, staartmees, specht, zwarte zwaan en ijsvogel kan je hier spotten.

Had je Landgoed Bonenburg goed geraden? Dan hebben we hier een nieuwe opdracht voor je!

PRIJSVRAAG

Er is elk seizoen een nieuwe prijsvraag te vinden op de website. Doe mee met onze digitale speurtocht, veel speurplezier!

HOE HEET DEZE BRUG IN WERVEN BIJ WAPENVELD?