Flanken Veluwemassief geweldig voor mountainbikers

Wie van het wat ruigere fietswerk houdt, kan zijn of haar hart ophalen op de montainebike in dat deel van de gemeente Heerde dat ligt op de oostelijke flank van het Veluwemassief. Het gebied is erg in trek bij montainbikers omdat het voor Nederland ongekende hoogteverschillen kent. De pittige klimmetjes zijn een uitdaging en bij de scherpe afdalingen gaat de adrenaline sneller stromen! Op het grondgebied van Heerde, Wapenveld en Hattem is een uitdagende route uitgezet. Jaarlijks rijden duizenden montainbikers in alle jaargetijden deze tocht. De route in Heerde is 15 kilometer met voor Nederland ongekende hoogteverschillen en stevige klimmetjes. Grote delen gaan door de bossen en heidevelden. Informatie vind je op MTBroutes.nl. Ook is daar een GPS-track beschikbaar.

Verder worden jaarlijks een aantal montainbike tochten verreden die soms tot duizend deelnemers trekken. Dat geeft aan dat het gebied bij deze tak van sport zeer in trek is. In Heerde is de Toerclub Heerde de organisator van de tochten die tweemaal per jaar worden verreden. Via www.tcheerde.nl is alle informatie te krijgen. 

Fietsen

Op de fiets kan je nog meer ontdekken! De IJsselvallei en de Veluwe liggen in Heerde een paar trappen van elkaar verwijderd en met het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk vind je altijd de weg!  

 

LEES MEER