VERVALT: Ochtendwandeling Schaapskudde

"Jammer: we hebben de laatste ochtendwandeling van dit seizoen, die zaterdag 28 oktober zou worden gehouden, moeten schrappen. De oorzaak: blauwtong."

Lees hier verder...

Ga mee met de schaapsherder en zijn kudde de heide van De Renderklippen op! 

Op 3 zaterdagochtenden organiseert de Schaapskudde wandelingen voor vroege vogels, op 19 augustus, 30 september en 28 oktober 2023. Deze vroege wandelingen zijn vooral de uitgelezen kans om prachtige foto's te maken van de schapen op de heide met de opkomende zon! 

Deze wandelingen zijn de enige keren dat wandelaars van de gebaande paden af dwars door de hei mogen struinen.

De ochtendwandelingen gaan een half uur voor zonsopkomst van start en zijn vooral bedoeld voor mensen die mooie foto’s willen maken. Er is alle gelegenheid om een praatje te maken met de herder, maar hij houdt alleen bij de start een korte inleiding voor de hele groep.

  • Startpunt: Schaapskooi, Elburgerweg, Heerde.
  • Verwachte starttijd 2022: 19 augustus 6:00 uur, 30 september 7:00 uur, 28 oktober 7:45 uur
  • Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Je kan je op de ochtend zelf melden bij de schaapsherder.

De vroege ochtendwandelingen gaan alleen door als er zon verwacht mag worden. De organisatie meldt op de vrijdag voorafgaand aan de wandeling op hun Facebookpagina of de vroege-vogelwandelingen doorgaan. De starttijd wordt daar ook bevestigd! Op weg naar de schaapskooi moeten automobilisten op dergelijke tijdstippen rekening houden met overstekend wild.

 

Schaapjes tellen

Heerde is een schaapskudde rijk. De herder trekt er vrijwel dagelijks op uit met de schapen en twee honden die hem assisteren. Hun uitvalsbasis is de schaapskooi in het glooiende heidegebied Renderklippen.

 

LEES MEER