Voorjaar in de Villa, schilderijen van Marchienus Plat

Om het sombere weer een beetje achter te laten hebben Herman de Graaf en Marianne van Notten een prachtige tentoonstelling ingericht met veel kleurrijke werken van Marchienus Plat.

Het afgelopen jaar heeft Marchienus een grote schenking van zijn schilderijen aan het museum gedaan. Van de laatste schenking schilderijen zijn er nu ruim 80 geëxposeerd en allen met veel vrolijke kleuren en herkenbare taferelen.  Veel van deze werken laten de omgeving van Heerde zien zoals het theehuisje van de Bonenburg en uiterwaarden van de IJssel, maar de familie Plat heeft ook in het noordoosten van Drenthe en in Friesland gewoond en dus zie je ook het kleurrijke Hoge Land van Groningen en een wandelroute door Sneek terug.

In de Villa zul je ook prachtige vogel, bloemen en planten schilderijen zien en uit de omgeving van Heerde herken je zeker de Dijkpoort uit Hattem en de Stadspoort van Elburg. Het is voor iedereen zeker de moeite waard om weer naar het Museum te gaan. We nodigen u allen van harte uit om deze bijzondere expositie te komen bekijken. De expositie is t/m 6 april 2024 geopend.  Het Heerder Historisch Museum in Villa Jacoba is op dinsdag van 10-12 en van 14 tot 16 uur, op donderdag van 10-12 uur op vrijdag van 14-16 uur en zaterdag van 14-16 geopend.