Kerstmarkt Heerde 2021

De gezellige Kerstmarkt in Heerde heeft een vol programma aan extra activiteiten zoals een levende Kerststal, een fakkeltocht, live muziek en natuurlijk heel veel kramen in de hele Dorpsstraat. 

Kerstmarkt en Klein Bethlehem

Al jaren wordt er in het centrum van Heerde, met inzet van ongeveer 350 vrijwilligers, een Kerstmarkt georganiseerd. Voor de inwoners van Heerde en omstreken is deze gebeurtenis inmiddels een gezellige, sfeervolle traditie geworden met een boodschap. Op het plein voor het Raadhuis ontstaat een Klein Bethlehem, dat aansluit op de Kerstmarkt. Op dit plein worden delen van het Kerstevangelie uitgebeeld (van 18:00 - 21:00 uur). 

De Kerstmarkt start op vrijdag 17 december 2021 vanaf 14.00 uur tot 21.00 uur. Op vrijdag ontsteekt de burgemeester om 18.30 uur het licht, gevolgd door het ontsteken van de kerstverlichting met fakkels en aansluitend de samenzang. 

Naast een flink aantal kramen van ‘goede doelen’ vinden er optredens plaats van diverse solisten, koren en muziekkorpsen op het Dorpsplein. Het Kerstevangelie wordt in diverse dialecten en wereldtalen gelezen. Voor bezoekers is er chocolademelk, glühwein en andere versnaperingen en dit alles is gratis.

Hele week Heerde in wintersferen

Vanaf maandag 6 december kunnen basisschoolkinderen schaatsen op de grote kunstijsbaan, waarvoor alle scholen in de gemeente Heerde worden uitgenodigd. Deze zal een week beschikbaar zijn. De verwachting is, dat er 1800 kinderen komen schaatsen. In de avonduren is er vrij schaatsen en zullen er Curling avonden georganiseerd worden onder de naam Veldhuis Advies. 

Dit jaar zal er voor het eerst op donderdagavond 9 december een Volkskerstzang zijn van 18.30-19.30 uur waaraan veel kinderen zullen deelnemen. Ook dan zal het centrum van Heerde sfeervol verlicht zijn.

Op zondag 19 december wordt er een Kerstherberg, georganiseerd in scholengemeenschap de Noordgouw in Heerde, met muziek, samenzang en Kersttoneel. Het is immers de bedoeling dat iedereen het Kerstfeest kan vieren. Naar de Kerstherberg komen gemiddeld 700 personen en daar zijn mensen bij die nauwelijks binding hebben met het geloof, maar heel graag bij de Kerstherberg komen. Dit wordt georganiseerd door Vrije Evangelische Gemeente (VEG) Heerde. 

Foto's: Ronald Auee Fotografie