IJsselbiënnale

De IJsselbiënnale is de langste kunstroute van Nederland. De bezoeker vindt bijna 30 spannende en monumentale kunstwerken, verdeeld over ruim 120 kilometer langs de IJssel. 

Kunstenaars uit binnen- en buitenland laten zich inspireren door het thema: de impact van klimaatverandering op ons landschap, met als titel TIJ, TIJD en TIJDELIJKHEID. De kunstenaars werken hard aan de realisatie van hun projecten voor de opening van de IJsselbiënnale op 18 juni 2021. Meer informatie en over het programma vind je op ijsselbiennale.nl.

IJsselkunstroute in Heerde

In de gemeente Heerde wordt deze zomer aangesloten bij de IJsselbiënnale met een speciale kunstroute. De meeste kunstprojecten zullen buiten te zien en bezoeken zijn.

De buiten foto-expositie Achter de IJssel, een samenwerking met het Heerder Historisch museum en De Oude IJsselloop zullen hier onder andere een rol in gaan spelen. 

IJsselkunst gezocht

Visit Heerde wil kunstenaars, ateliers en creatievelingen op de kaart zetten door een IJsselkunstroute uit te brengen waarop kunst in de gemeente Heerde te vinden is. De route bestaat nu uit plekken waar kunst openbaar te bezoeken is. Graag vullen we dit aan met galeries, ateliers, beeldentuinen, etc. Heb jij of ken jij iemand die graag in de periode van de IJsselbiënnale zijn/haar kunst toont aan het publiek? Neem dan contact op met Visit Heerde op en mail naar info@visitheerde.com.

De IJsselkunstroute zal gratis verkrijgbaar zijn in de Toeristen Info Punten van Visit Heerde: Wereldwinkel, Bonenburgerlaan 6 in Heerde, Koek en Ei, IJsseldijk 67 in Veessen en Boekwinkel Shalom, Klapperdijk 36B in Wapenveld. Meer informatie over IJsselkunst lees je hier.

Achter de IJssel

“Als Zwollenaar Kees Muizelaar er niet geweest zou zijn, als hij zich niet had laten leiden door de drang om alles wat hem opviel te fotograferen, dan hadden de mensen die er niet toevallig wonen, nooit geweten van de onnadrukkelijke schoonheid van het gebied aan de andere kant van de IJssel.” Schrijft Theo Stielstra 21 januari in De Volkskrant.

Bekijk hier al een aantal foto's van de serie Achter de IJssel van Kees Muizelaar (klik op de tekst en vervolgens op een foto om naar de volgende te gaan).