Expositie: Dienst - Plicht

Het Heerder Historisch Museum in Villa Jacoba heeft een uitgebreide collectie Heerder kunst, archeologische vondsten, een beken & sprengenkamer en een notariskamer.
Het museum toont elk kwartaal een zorgvuldig uitgekozen expositie waarin kunst, cultuur en historie in harmonie samen gaan. 

 

Bevrijding en Dienst-Plicht

De expositie 75 Jaar Bevrijding over de Dienst-Plicht zal voorlopig nog tot oktober 2021 open blijven. De Dienst-Plicht is door Nederlandse militairen verricht in de 2e WO maar ook door de Irene Brigade in 1944, in Nederlands Indië in vanaf 1945, Korea 1950 tot 1954, 1962 in Nieuw Guinea, Libanon van 1979 tot 1985 en in Bosnië van 1992 tot 1996. Alle militairen hadden als enig doel te zorgen voor Vrijheid in Nederland of in de andere streken en vaak in samenwerking met militaire eenheden uit andere landen. Bij de expositie wordt stilgestaan bij het herdenken van de oorlog en de offers die zijn gebracht voor het Vaderland.

De tentoonstelling in het Historisch Museum gaat vooral over Bevrijding en Vrijheid en geeft een beeld over deze periodes door middel van uniformen, diverse materialen en documenten uit de verschillende periodes. Er zijn ook veel foto’s te zien. Naast de grote zaal zijn ook andere ruimtes van de Villa ingericht met veel Bevrijdingsfoto’s uit Heerde en spullen uit de nalatenschap van Nederlands - Indië militair dhr. H van Lohuizen.

U kunt HIER de tentoonstelling online bekijken! 

NIEUWE NORMALE REGELS

Samen zullen we ervoor zorgen dat uw museumbezoek veilig en aangenaam is. Tijdens uw bezoek in het museumgebouw zijn aanpassingen gedaan om uw veiligheid te garanderen. Volg de instructies van medewerkers en lees de informatie op de borden. En het belangrijkste: houd overal voldoende afstand van mensen die niet tot uw gezelschap behoren.
Houd rekening met de volgende regels: Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.
Volg altijd de hygiënemaatregelen, en bij binnenkomst uw naam noteren in het gastenboek.
 

Meer informatie vind je op de website van de Heerder Historische Vereniging. 
 

Openingstijden

De Villa is op dinsdag- en donderdagmorgen van 10 tot 12 uur en vrijdag- en zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur.