Beer, Blues & BBQ

Op zaterdag 7 mei 2022 is het eindelijk weer tijd voor Beer, Blues & BBQ in het centrum van Heerde op het Dorpspodium! 

Volg de Facebook pagina van Beer, Blues & BBQ Heerde voor alle informatie.

Blues

Beer, Blues & BBQ in Heerde staat voor nationaal bekende namen in de blues. Het gratis festival vindt twee keer per jaar plaats. in 2022 op 7 mei en 27 augustus. Tijdens de editie van zaterdag 7 mei halen we weer goede bluesbands naar het Dorpspodium aan de Dorpsstraat in Heerde:

16:00 Harlem Lake

Harlem Lake maakt swampy southern rock maar dan gewoon uit de delta van de Haarlemmermeer. Op hun debuutalbum ‘A Fool’s Paradise vol. 1' hoor je enkele odes aan de blues, maar ook vooral mooi gecomponeerde nummers met invloeden uit Americana, rock en soul. Dave Warmerdam's doordachte arrangementen sluiten nauw aan bij de teksten van Janne Timmer, die bekend staat om haar poëtische metaforen en krachtige stem. Gitarist Sonny Ray maakt het af met emoties die diep van binnen komen. Ze vertellen de eeuwenoude verhalen over liefde, verlies en verlangen door een schaamteloze schets van hun innerlijke wereld te delen.

 

18:00 The One Night Stand

The One Night Stand uit Veessen is een kleine bluesband, die in alle eenvoud (h)eerlijke blues speelt. Denk hierbij aan klassiekers van BB king, Eric Clapton en Muddy Waters en zeker ook aan blues artiesten van deze tijd zoals Keb' Mo en Johnny Lang. Met een eenvoudige setup; een paar akoestische en elektrische gitaren en zang brengen ze de blues terug naar de essentie. Ze spelen graag dichtbij het publiek de blues zoals het bedoeld is; Pure Plain & Simple!
 

20:00 King of the World

King of the World bestaat 10 jaar en de heren pakken groots uit met een nieuwe CD (februari 2022), een “Royal Ten” release tour! Op de jubileum cd ‘Royal Ten’ laat King of the World zich zien als een geïnspireerde, energieke band met volledig eigen werk geschreven in de Corona periode. De bandleden zaten gedwongen thuis en verwerkten dat samen, zodra het weer mocht, in de nieuwe songs waardoor de drang om te spelen van de songs afdruipt. De tracks op deze cd gaan van ingetogen, intens en persoonlijk naar uitbundig en powerful. De noodzaak om samen muziek te maken is zo sterk dat de songs uit je speakers knallen. Het materiaal wat Ruud, Govert, Stef en Marlon geschreven hebben in deze moeilijke periode zonder shows behoort tot het beste wat King of the World in haar 10-jarig bestaan heeft voortgebracht.
 

Fijn tussendoortje: Frank Blueka

Tussen de bovengenoemde bands door blijft het niet stil, niemand minder dan Frank Blueka zal dan optreden. Harry Muskee draaide Frank als eerste in zijn radioprogramma. Verrassend, spannend en altijd die warme bluesy stem, die het publiek doet stilstaan en nieuwsgierig maakt…
 

Beer & BBQ

Op het Dorpsplein in Heerde zijn de terrassen geopend en worden biertjes getapt voor de liefhebbers. Er staat een BBQ waar het vlees vers voor u wordt bereid. 
Voor het bijwonen van de optredens van deze vermaarde bands op het Dorpspodium hoef je tijdens Beer, Blues & BBQ geen entree te betalen.

Zorg dat je erbij bent, dit wil je niet missen op zaterdag 7 mei 2022!


Fotografie: Benno Wonink