Beer, Blues & BBQ Heerde

Een mooie zaterdagmiddag op het Dorpsplein in Heerde. Daar sta je met een schuimend biertje in de hand. Meegesleept door je favoriete muziek loop je langzaam richting BBQ. Ah, wat is Heerde een heerlijk dorp! Kijk naar die vrolijke mensen, die net als jij opgaan in de muziek, live gespeeld door de band op het podium. Dit moment wil je uren vasthouden, meewiegend op het ritme van de blues. Fantasie? Zeker niet, dit kun je op zaterdag 16 oktober echt zelf beleven in het centrum van ons dorp.

Op zaterdag 16 oktober schotelen we je de volgende blues voor: 

14:00 Hilde Vos
Hilde Vos is een Americana roots singer songwriter geboren in 1986 te Nijmegen. Zij zong samen met Dick Van Altena, Ilse De Lange, Sandra Vanreys en Ruud Hermans. Met haar geheel eigen sound, en inspiratiebronnen zoals Dolly Parton, Patty Griffin, Emmylou Harris en Bob Dylan, schrijft Hilde Vos prachtige songs. Alleen met een gitaar en haar stem raakt ze het publiek. 
In 2019 won Hilde al een DCMA award voor beste countrysong Benelux. Hilde Vos, o.a bekend van de Johan Derksen tour, is een unieke samenwerking aangegaan met (inmiddels) bandleden John & Nienke Geuzinge-Havinga. 
 
16.30 Gravel Road
Gravel Road is een band van Noord-Hollandse bluesliefhebbers, van wie het merendeel al meer dan tien jaar samenspeelt. Voor die tijd waren ze actief in andere bands, apart en soms ook samen, tot ze elkaar eind jaren negentig troffen in hun gezamenlijk liefde voor de stevige bluesmuziek.
Door de recente toevoeging van een echte boogie-pianist en een mondharmonicaspeler is het repertoire nog verder verbreed.
 
19.30 The Veldman Brothers
The Veldman Brothers, het ultieme bluesbroederschap. Al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (Hammond, mondharp, zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. Aangevuld met een fantastische Rhythm Sectie - Tenny Tahamata (Bass) en Mathieu van Uden ( Drums). Helaas moet Bennie wegens gezondheid een stapje terugdoen en hebben ze de een geweldige muzikant aangetrokken voor de toetsensectie: Matthijs Stauttener (Mad Matty), bekend van o.a. de Dave Chavez band.

Een band dus met een bak aan ervaring, maar vooral nog altijd met evenveel beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen.
Begin maart 2017 heeft de band de Dutch Blues CD Award 2016 gewonnen voor het nieuwe album Refuel. Dat betekent dat Refuel is verkozen tot beste NL bluesalbum van 2016!
Niet voor niets is The Veldman Brothers dus één van de meest spelende bluesbands. In Nederland, maar de band speelt ook in landen als Duitsland, België en Frankrijk.
 
Beer, Blues & BBQ

De terrassen zijn geopend en ook centraal worden biertjes getapt voor de liefhebbers. Er staat ook een BBQ waar het vlees vers voor u wordt bereid.  

Voor het bijwonen van de optredens van deze vermaarde bands hoef je tijdens Beer, Blues & BBQ geen entree te betalen. Zorg dat je erbij bent, zet het in je agenda, want het worden onvergetelijke belevenissen.

Volg Beer, Blues & BBQ ook op Facebook voor updates! 

Beer, Blues & BBQ Heerde is een samenwerking tussen Evenementenstichting Heerde, Ondernemersvereniging Heerde en Visit Heerde. Speciale dank gaat uit naar ondersteuning vanuit het Ondernemersfonds Heerde.
 

Foto's uit 2019: Benno Wonink