Avond4Daagse Heerde

Jaarlijks worden afwisselende routes uitgezet die gewandeld worden door de mooie omgeving van Heerde tijdens de Avond4daagse. Tijdens de Avond4Daagse Heerde lopen ruim 1.000 kinderen met hun ouders de mooie routes rondom Heerde.

Er zijn weer verschillende startlocaties om een wisselend palet van routes, die veelal door bosrijk gebied lopen, aan te kunnen bieden. Er zal gestart worden bij de Skeelerclub Oost Veluwe aan de Kommerseweg, het Heerderstrand, bij de locatie van Jeugd met een Opdracht en in het centrum van Heerde bij het Van Meurspark.

>> LET OP: Donderdagavond 16 mei 2024 is de avond4daagse AFGELAST wegens verwachte slechte weersomstandigheden van KNMI (code geel). <<

Routes

Op dinsdag starten we als vanouds vanuit het Skeelerhuus op sportparken de Eeuwlanden, woensdag vanaf het Heerderstrand waarbij de slagbomen geopend zijn en verkeersregelaars helpen om de stroom aan auto's te begeleiden, op donderdag vertrekken we bij Heidebeek - Jeugd met een opdracht en op de laatste avond starten we vanaf het Van Meurspark en verzamelen alle groepen zich later op de Sportlaan en vanuit daar lopen we gezamenlijk naar het dorp waar alle lopers binnen gehaald worden door de burgemeester en/of wethouder(s). Natuurlijk zullen tijdens het defilé vanaf de Sportlaan en op het dorp, diverse muziekkorpsen aanwezig zijn om de deelnemers aan te moedigen om de laatste kilometer uit te lopen.

Afterparty met DJ tijdens defilé Avond4daagse Heerde

Op vrijdagavond is traditioneel het défilé met fanfares. Alle wandelaars verzamelen aan de Sportlaan en vertrekken daar om 20:00 uur naar het centrum van Heerde. Ze wandelen via de Emmalaan, Soerelseweg, Stationsstraat en Dorpsstraat langs het Dorpsplein naar het Raadhuis. 

De laatste avond lopen de wandelaars na het binnenhalen bij het Raadhuis door naar het Van Meurspark waar de deelnemers door DJ de Padde onthaald worden en hossend de laatste meters afleggen. Er is ook gedacht aan de deelnemers die honger hebben gekregen van de vele km's in hun benen: Snackbar 83 staat op het Van Meurspark met patat en IJs van Bas. Zo kunnen de deelnemers het event met een volle buik en 'van links naar rechts' afsluiten.

Wandelafstanden

De routes hebben een afstand van 3, 5 en 10 kilometer. De routes gaan deels over de verharde weg doch grotendeels over onverharde bospaden. Alleen de woensdag 3 km route is rolstoel geschikt. Op de laatste avond wordt het defilé gelopen en kan iedereen meedoen. 
De actuele startlocaties en starttijden staan op avond4daagseheerde.nl.

Aanmelden Avond4daagse

Voor deelname moet je betalen. Je kan je individueel opgeven of via je school.
Inschrijven is mogelijk via de website van het Skeelerhuus, avond4daagseheerde.nl of via de voorinschrijfavond op het Skeelerhuus op dinsdagavond vanaf 18.30 uur. Op de website vind je ook de routes per avond en de foto's van voorgaande edities. 

 

Foto's: Jannes Wolff

Wandelen

Ontdek de leukste routes, trek je wandelschoenen aan en ga erop uit! Korte ommetjes en lange klompenpaden lopen door bossen, tussen paarse heide en langs oevers van de IJssel. Wandelaars hebben keuze uit een groot aantal routes in Heerde!

 

LEES MEER