Klein Barbie Museum

Het Klein Barbie Museum is sinds 2021 gevestigd in Wapenveld. Liesbeth de Weerd toont er haar verzameling van ruim 800 barbies!
 

"Omdat er duizenden verschillende barbies zijn, heb ik een keuze gemaakt uit de verschillende soorten barbies die er zijn. Allereerst spaar ik oude (vintage) barbies. Ik heb als kind 2 barbies van Mattel gekregen en die heb ik nog steeds, in de loop van de laatste 5 jaren heb ik er veel bij gespaard. Soms van een rommel- of kleedjesmarkt, soms van internet.
Een andere hobby van mij is Country & Western, zowel muziek als countrydansen. Daarom spaar ik ook alle barbies die hiermee te maken hebben. Ik heb ook veel kleertjes zelf gemaakt, zowel op country gebied als andere kleding.
Verder spaar ik Dolls of the World, dat zijn barbie poppen in de kleding van alle landen van de wereld. Je raakt er nooit mee uitgespaard want elke keer komt er weer een nieuwe editie uit.
Dan heb ik nog een behoorlijk aantal glamour barbies, waaronder bruidssparen, Holliday barbies en andere in prachtige outfits.

Ik maak ook kleren voor de barbies, zowel genaaid als gebreid of gehaakt, er zit van alles bij. Zelfs een truitje gebreid op naalden nr. 0,8 mm.

Het is niet een collectie van poppen in dozen maar er zijn leuke tafereeltjes van gemaakt zoals een handwerkwinkeltje, een sneeuwlandschap etc. Wil je komen kijken? Dat kan op afspraak en als ik thuis ben is het museum open. Ik heb geen vaste openingstijden. De entree is gratis!" aldus Liesbeth de Weerd. 

Bron: kleinbarbiemuseum.nl
Maak een afspraak met Liesbeth om de collectie van 800 barbies te komen bekijken: Tel. 06-21404451.