Villa Bakhuis

Ten noorden van het landgoed Nijensteen lag het gebied met een monumentale villa, villa Huize Bakhuis, een koetshuis en de bijbehorende bedrijfsgebouwen. Zowel landgoed als de gebouwen waren in een ver verleden ooit eigendom van de vooraanstaande Veessense familie Bakhuis. Zij hadden naast dit, nog vele andere bezittingen in deze contreien, waaronder ook een steenfabriek.

In de loop der jaren is de (culturele) waarde achteruit gehold. In 1963 heeft de monumentale villa plaatsgemaakt voor een bungalow. Deze bungalow heeft gestaan tot 2014 en daarvoor in de plaats staat nu een Folly.

In 2008 is een restauratieplan opgesteld en als onderdeel hiervan is het Koetshuis  gerestaureerd. Ook is er een nieuwe natuurboerderij gesticht. Als topstuk is er een folly gebouwd op de fundamenten van het oude woonhuis, villa Huize Bakhuis. Een folly is een niet-coventioneel gebouw, ongeschikt voor huisvesting of andere functie maar dient in dit geval als kunstobject. Hierin worden tegenwoordig prachtige huwelijken gesloten.

De natuurboerderij wordt vandaag aan de dag gebruikt door de familie Hassink voor de opfok van jongvee. Het Koetshuis dient als trouw- en vergaderlocatie.

Vergeet niet om even de trap op te gaan en vanuit de skybox een kijkje te nemen in de stal.