HEERDE REMEMBERS

In 2020 staan inwoners, verenigingen en de gemeente stil bij de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereld Oorlog en bij de bevrijding van Heerde, Veessen, Vorchten en Wapenveld.

Er was zo’n mooi en uitgebreid programma samengesteld. Maar helaas, met de maatregelen om het coronavirus te bedwingen, is het onmogelijk geworden om die door te laten gaan. Wel kijkt de werkgroep of bepaalde programmaonderdelen op een later tijdstip alsnog uitgevoerd kunnen worden.

Om toch aan 75 jaar vrijheid te herinneren, wil de werkgroep Heerde Remembers u wijzen op de twee boeken die zijn uitgebracht door schrijvers uit onze gemeente. Mooi om te lezen, nu u toch veel thuis moet blijven. Het boek 'Vertel mie oe verhaal' van Jan Nitrauw is opnieuw uitgebracht en Wolter Noordman heeft een boek met onderduikverhalen 'Schuilplaats op de Veluwe' uitgebracht. 

Muziekverenigingen en koren bundelen hun krachten voor een groot bevrijdingsconcert in de Faberhal, dit is uitgesteld naar 17 oktober 2020. 

De vele activiteiten die georganiseerd zouden worden in het kader van 75 jaar vrijheid in 2020 werden gepubliceerd in de speciale krant die op 17 maart in Nieuwsblad De Schaapskooi. De werkgroep Heerde Remembers hoopt dat de meeste van de activiteiten verplaatst kunnen worden. 

De gewijzigde evenementen van Heerde Remembers worden gepubliceerd in Nieuwsblad De Schaapskooi en op visitheerde.com.