Stilleven@home

Kunst biedt troost, herkenning en inspiratie

Kunst kan mensen afleiding, ontspanning, troost, inspiratie en een nieuw perspectief bieden. Kunst draagt bij aan het welzijn van mensen. Kunst laat nieuwe perspectieven zien en biedt inspiratie, herkenning en troost. Kunst is ook een teken van leven. Het helpt mensen de wereld om hen heen op een andere manier waar te nemen en te beleven. Het biedt ze een venster op de wereld. Even je dagelijkse stress vergeten heeft een goede invloed op je welbevinden.

Expositie

De expositie is het resultaat van een project waar Cultuurplein inwoners van de gemeente Heerde en Epe heeft gevraagd door een stilleven uitdrukking te geven aan hoe zij de afgelopen corona periode hebben beleefd. Via een schilderij op doek, een tekening, een gedicht of digitale kunst. Veel mensen, jong en oud, amateur of professional, hebben werk gedeeld. Ook de kinderen van het Kunstatelier van Cultuurplein hebben meegedaan. Iedereen heeft deze periode op zijn of haar eigen manier beleefd en vormgegeven en ook anderen geïnspireerd.

De Stilleven@home expositie vindt van 30 juni t/m 10 juli plaats in de Heerd.
Griftstraat 8 in Heerde (parkeren aan de Markstraat). 
Daarna in het nieuwe Episch centrum in Epe, Pastoor Somstraat 2-4. 

Stilleven@home is een project van Cultuurplein Noord Veluwe.
Mede mogelijk gemaakt door Visit Heerde, het Cultuur & erfgoedpact voor de gemeentes Epe en Heerde.
Op cultuurpleinnoordveluwe.nl/stillevenhome laat Cultuurplein Noord Veluwe je kennis maken met kunst dat in de Coronaperiode gemaakt is.