Skeeler Topsportevent Wegwedstrijden

In samenwerking met KNSB organiseert Skeelerclub Oost Veluwe in Heerde kwalificatiewedstrijden voor het EK Skeeleren onder de vlag van Topsportevents i.o.m. NOC-NSF en ministerie van VWS. Tijdens deze wedstrijden zal de Nationale top strijden om plaatsing voor het EK Skeeleren in Portugal eind juli. In het eerste weekend wordt gestreden op de vernieuwde skeelerpiste en een week later rijdt men op het wegparcours.
 
Wegwedstrijden 18 en 19 juni
De wegwedstrijden gaan op vrijdagavond 18 juni vanaf 19:00 uur over de One Lap en een Puntenkoers en op zaterdag 19 juni vanaf 13:30 uur wordt er een 100 meter en een marathon verreden.

Belangrijke toppers van de club willen zich plaatsen voor het EK, enkele hiervan zijn Bianca Roosenboom, Remon Kwant, Glenn Nijenhuis, Ruurd Dijkstra, Jorian ten Cate en de sterke Elisa Dul die dit seizoen weer terug is op de wielen en van de 6 gestarte wedstrijden er al 4 wist te winnen.

Voor belangstellenden, er is nog plek, maar voor maximaal 150 bezoekers en deze moeten zich vooraf aanmelden via skeelerhuus.nl en bij binnenkomst ook een negatieve test via testenvoortoegang.nl kunnen tonen.

De wedstrijden voor Junioren B in de ochtend zijn niet toegankelijk, als alleen voor rijders en max 1 begeleider.