Beer, Blues & BBQ in Heerde

Geniet van een heerlijke combinatie van smaak, muziek en gezelligheid tijdens Beer, Blues & BBQ in Heerde op 26 augustus 2023! Bereid je voor op goede bluesmuziek, lekkere barbecuegerechten en een bruisende sfeer die je nog lang bij zal blijven.

Laat je smaakpapillen dansen terwijl je jezelf onderdompelt in een waar paradijs voor de liefhebbers van BBQ en koude biertjes.

Laat je meevoeren op de magische klanken van de blues, de muziek die rechtstreeks uit het hart komt en de ziel raakt. Onze line-up van getalenteerde bluesartiesten staat klaar om je mee te nemen op een muzikale reis vol passie en emotie.

Laat je betoveren door de scheurende gitaarsolo's, de krachtige stemmen en de onweerstaanbare ritmes die je laten bewegen op de maat van de muziek. Of je nu een doorgewinterde bluesfan bent of gewoon wilt genieten van goede muziek, Beer, Blues & BBQ zal je zeker niet teleurstellen.

16:00 uur   Mouldy-T

Mouldy-T speelt rauwe, swingende blues geïnspireerd door de stadsblues van de jaren ’50. 
De band speelt nummers van onder andere Little Walter, Sonny Boy Williamson II, Howlin’ Wolf etc. waarbij een moderne, doch authentieke sound wordt nagestreefd en de nummers naar eigen hand worden gekneed.
Mouldy-T swingt en grooved met een mix van vlottende blues afgewisseld met rauwere stampers en slow blues. De zang, meeslepend spel, bluesharp afgewisseld met scheurende gitaarsolo’s zorgen ervoor dat Mouldy-T garant staat voor een (h)eerlijke en energieke blues show.
Mouldy-T bestaat uit Hans Baltus-zang en mondharmonica, Jacco Schilder- bluesharp en zang, Ton Dittmar- gitaar, Eric  ten Klooster-bas en Michel Janse-drums.

18:15 uur   Hilde Vos Band

Met haar verrassende sound en eigen nummers raakt Hilde Vos haar publiek.
De uit Atlanta (USA) afkomstige ISSA award, heeft Hilde in 2021 binnen gesleept, net na het uitbrengen van haar eerste single van het album The Fool of love. Een album met een puur Americana karakter. Net daarvoor won Hilde een DCMA award voor beste countrysong benelux en in 2020 een ISSA award voor best female vocalist. 
In dat jaar bleef het album ‘The fool of love’ niet onopgemerkt door muziek kenner Johan Derksen met wie ze tot voor kort volop door het land tourde!
In 2021 en in 2022 behaalde Hilde zowel De Drentse Duizend als De Gelderse top 100 met een aantal nummers waaronder een duet met bandlid en partner Fokke De Jong en Normaal zanger Bennie Jolink.
In November 2022 bracht Hilde haar album ‘HOME’ uit. Weer een album, die country en Americana ademt. Verrassend en dynamisch! 
Hilde’s band bestaat uit een groep zeer ervaren muzikanten, die jaren lang speelden in bekende grote bands.
Drums: Fokke De Jong (Southern aces, J. Derksen, Normaal, King of the world), Bas: Paul Verberne (Tineke Schouten), Gitaar&Dobro: Franco Giacoia (Musicanova, Teresa de Sio en Gino Paoli), Gitaar&zang: Robert Weston (bekend als solo artiest in NL en USA). 

20:30 uur    Barrelhouse

Sinds hun bestaan wordt Barrelhouse geroemd om de energieke, enthousiaste live optredens met als middelpunt de krachtige warme stem van Tineke.
De Blues, de eerste opnames werden zo’n honderd jaar geleden gemaakt, in het diepe Zuiden van de VS. Een zanger met alleen zijn gitaar. De blues is niet meer weg te denken uit de jazz en de popmuziek.
Al meer dan vijfenveertig jaar haalt Barrelhouse de inspiratie uit de blues, speelt de blues, maar zoekt zijn weg ook over de paden van de folk, country, jazz en soul. Klein en verstild, en rijk en uitbundig, centraal altijd de intrigerende, warme stem van Tineke.
Sinds de oprichting heeft Barrelhouse meer dan 2000 concerten gespeeld, maar ieder concert heeft de inzet en het enthousiasme alsof ’t het eerste concert is. 
In 2012 is Barrelhouse opgenomen in the Dutch Blues Hall of Fame en werd Tineke Schoemaker number 1 female blues singer (Dutch Blues Foundation)!

Beer, Blues & BBQ in Heerde

Voor het bijwonen van de optredens van geweldige bluesbands hoef je tijdens Beer, Blues & BBQ geen entree te betalen. Op het Dorpsplein in Heerde zijn de terrassen geopend en worden biertjes getapt voor de liefhebbers. Er staat een BBQ waar het vlees vers voor u wordt bereid.

Hou de Facebook pagina van Beer, Blues & BBQ in de gaten voor het laatste nieuws.

Tijdens Beer, Blues & BBQ worden foto's gemaakt, onder andere door: Benno Wonink, waar de foto bovenaan deze pagina ook van is.
Tijdens uw aanwezigheid op ons gratis festival geeft u toestemming tot het maken van foto's. 

Beer, Blues & BBQ Heerde is een samenwerking tussen Evenementenstichting Heerde, Ondernemersvereniging Heerde, horeca op het Dorpsplein en Visit Heerde. Speciale dank gaat uit naar ondersteuning vanuit het Ondernemersfonds Heerde.

Openluchtbios Heerde

Woensdag 4 september 2024 vertonen we buiten een film op de Van Meursweide in Heerde.

 

Meer informatie