Spannende geschiedenis op Vrieze's erfgoed

Toplocatie met een gastvrij hart

Vrieze's Erfgoed

Op de drie hectare van Vrieze's Erfgoed op de grens van de Veluwe en de IJsselvallei,  is van alles te ontdekken. Boeiende panelen over historie en landschap, het verhaal van een neergestorte Halifax bommenwerper, een bijenstal, moestuin, akkers en grazende schapen.

Molen de Vlijt

Op de kracht van de wind malen de molenaars elk jaar vele tonnen tarwe. Voor bakkers in de omgeving maar ook voor de eigen projecten als het zeer populaire pannenkoekenmeel, producten die elke zaterdag in de molen te koop zijn.

Feesten en vergaderingen in het bezoekerscentrum

In de gerestaureerde molenaarswoning is een sfeervolle feestzaal gerealiseerd met terras met uitzicht op de hoogstamboomgaard. Vrieze's Erfgoed is een erkende trouwlocatie maar ook een schitterend decor voor elk feest en een inspirerende omgeving voor workshop of heisessie. Onze culinaire gastvrouw Edith Westendorp – eetit.nl – verzorgt catering en elk feest tot in de puntjes! Vanaf april 2024 is het bezoekerscentrum donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Bezoekers kunnen er dan drie dagen per week terecht van 10.00 tot 16.00 uur om te genieten van de natuur, de unieke locatie en het culinaire aanbod van EETIT. 

Startpunt voor wandelen en fietsen

Het terrein is te verkennen via een wandelroute waarbij de panelen veel informatie geven. De bijenstal en het insectenhotel zijn eveneens boeiende onderdelen. De omgeving kan vanaf Vrieze's Erfgoed zowel wandelend als fietsend verkend worden. Met het trekpontje op het terrein kun je het Apeldoorns kanaal oversteken naar het oeroude Kloosterbos, waar een paaltjesroute van 3,5 km is aangegeven met kloosterlingen. Het Paddenpad, een klompenpad van 13 kilometer, komt langs Vrieze's Erfgoed en fietsknooppunt 82 zit dichtbij.

Ook onze fietsroute Rondje Pontje komt door Wapenveld en langs Vrieze's Erfgoed, je koopt deze route voor maar € 2,- in onze Toeristen Info Punten en in VVV's in de buurt of in onze webshop.