Boerderijenfietstocht

Boerderijenfietstocht tweede zaterdag van juli

Op de 2e zaterdag in juli vindt de Heerder Boerderijenfietstocht plaats. Deze inmiddels traditionele fietstocht vindt jaarlijks plaats en doet één of meerdere boerderijen aan. Fietsers genieten van de landelijke omgeving van het Veluwse dorp Heerde. De route voert langs weteringen en de rivier de IJssel, langs lokale evenementen, natuurlijk langs boerderijen en altijd is er een stop bij een goed restaurant.

In het verleden was de tocht tussen de 35 en 40 kilometer. Door het toenemend aantal e-bike deelnemers wordt de lengte van de tocht in 2023 rond de 50 km. Er is een mogelijkheid de route in te korten. 

Startlocatie

De start van dit fietsevenement is bij Dorpshuis de Heerd in Heerde. Gestart kan worden tussen 10.00 en 12.00 uur uur en de binnenkomst is voor 17:00 uur voor de laatste stempel. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats aan de Marktstraat in Heerde en op de aangrenzende van Meursweide.

Deelname

De deelnamekosten bedragen in 2023 € 7,50 per persoon, terwijl voor de jeugd tot 16 jaar de kosten € 3,50 bedragen. Vanaf 2023 kan je je vooraf aanmelden door een online ticket te kopen. Zo wil de organisatie de rij korter maken op de ochtend van de fietstocht. De kosten zijn hetzelfde voor een ticket uit de webshop of op de dag zelf. Van tevoren aanmelden is niet verplicht.

Naast het bezoek aan enkele bedrijven krijgt u een kopje koffie bij vertrek en een versnapering voor onderweg. Bij terugkomst ligt de welverdiende herinneringsmedaille voor u klaar.

Route door IJsselvallei en over de Veluwe

2023: Na vertrek uit Heerde gaat de route eerst door de weilanden naar de eerste bestemming: Fruitbedrijf Huiskamp. Via Restaurant De Loreley in Epe komt u terecht op IJsboerderij de Schellenberg in Vorchten. 
De route gaat weer terug naar de startlocatie, waar de deelnemers met accordeonmuziek worden onthaald en rustig kunnen napraten ondertussen nog nagenietend van de onderweg gemaakte foto’s en eventueel snuffelen in de fotoboeken van voorgaande jaren. Ook kan bij terugkomst gekeken worden bij de prijzen of er een prijs is gevallen op het nummer dat bij de start verkregen is. 

Informatie

De organisatie is in handen van Visit Heerde en Toerclub Heerde. Voor inlichtingen kunt u bellen met 0578-617094 of mailen naar info@visitheerde.com

  • Startlocatie is Dorpshuis De Heerd in Heerde, ingang aan de van Meursweide (Marktstraat). 
  • Parkeren bij de startlocatie kan op de parkeerplaats aan de Marktstraat in Heerde of op de aangrenzende van Meursweide.
  • Deelnamekosten Volwassene € 7,50 pp, jongere tot 16 jaar € 3,50 pp. Dit is inclusief koffie, versnapering, herinnering en een lekkere verrassing op de ijsboerderij die bezocht wordt.
  • Een startbewijs kunt u alvast online kopen in onze webshop tot 7 juli 2023. Toon de e-mail met bevestiging van Visit Heerde en krijg sneller uw stempelkaart in Dorpshuis De Heerd. Tickets kunnen tot vrijdag 7 juli 22:30 uur online besteld worden, daarna zijn tickets verkrijgbaar in de Heerd vanaf 10:00 uur op 8 juli.
Tips

Op de 2e zaterdag van juli is ook traditiegetrouw de Eiermarkt in Veessen. Een markt met originele kramen, lokale optredens, oldtimers en een kleedjesmarkt. De eiermarkt is gratis toegankelijk.

Op 8 juli 2023 wordt bij Kasteel Vosbergen, dat in 2023 400 jaar bestaat, de Wollig Landleven fair georganiseerd. Met uw Boerderijenfietstocht stempelkaart krijgt u op 8 juli 2023 50% korting op de toegangsprijs van € 5 (t/m 14 jaar gratis entree). De Wollig Landleven fair is tot 17:00 uur en dichtbij het eindpunt van de Boerderijenfietstocht. 

Daarnaast is in het centrum van Heerde op zaterdagmiddag Muziek op 't Plein, met op zaterdag 8 juli 2023 Jurrian en Suzanne. 

De boerderijenfietstocht komt langs de eiermarkt in Veessen en de landgoedfair in Heerde. Je kan niet met de fiets over de markt of fair; er zijn parkeerplaatsen gemaakt. Het zijn beide leuke markten, die we aanraden te bezoeken!