Boerderijenfietstocht

Boerderijenfietstocht op een zonnige zaterdag in juli

Begin juli vindt de Heerder Boerderijenfietstocht plaats. Deze inmiddels traditionele fietstocht vindt jaarlijks plaats en doet één of meerdere boerderijen aan. Fietsers genieten van de landelijke omgeving van het Veluwse dorp Heerde. De route van ongeveer 50 km voert langs weteringen en de rivier de IJssel, langs lokale evenementen, natuurlijk langs boerderijen en altijd is er een stop bij een goed restaurant.

Startlocatie

De start van dit fietsevenement is bij Dorpshuis de Heerd in Heerde. Gestart kan worden tussen 10.00 en 12.00 uur uur en de binnenkomst is voor 17:00 uur voor de laatste stempel. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats aan de Marktstraat in Heerde en op de aangrenzende van Meursweide.

Deelname

De deelnamekosten bedragen € 7,50 per persoon, terwijl voor de jeugd tot 16 jaar de kosten € 3,50 bedragen. Het is mogelijk om van tevoren je aan te melden door een online ticket te kopen door te klinken op deze link naar de webshop. Zo wil de organisatie de rij korter maken op de ochtend van de fietstocht. De kosten zijn hetzelfde voor een ticket uit de webshop of op de dag zelf. Van tevoren aanmelden is niet verplicht.

Naast het bezoek aan enkele bedrijven krijgt u een kopje koffie bij vertrek en een versnapering voor onderweg. Bij terugkomst ligt de welverdiende herinneringsmedaille voor u klaar.

Route door IJsselvallei en over de Veluwe

Na vertrek uit Heerde gaat de route eerst door de weilanden naar de eerste bestemming: Een agrarisch bedrijf. Voorgaande jaren waren dat fruitbedrijven, veehouderijen of een ijsboerderij. Elk jaar heeft de organisatie weer nieuwe bedrijfsbezoeken in petto voor de fietsers. Er is ook altijd een stop bij een goed restaurant waar geluncht kan worden. 
De route gaat weer terug naar de startlocatie, waar de deelnemers met accordeonmuziek worden onthaald en rustig kunnen napraten ondertussen nog nagenietend van de onderweg gemaakte foto’s en eventueel snuffelen in de fotoboeken van voorgaande jaren. Ook kan bij terugkomst gekeken worden bij de prijzen of er een prijs is gevallen op het nummer dat bij de start verkregen is. 

Informatie

De organisatie is in handen van Visit Heerde en Toerclub Heerde. Voor inlichtingen kunt u bellen met 0578-617094 of mailen naar info@visitheerde.com

  • Startlocatie is Dorpshuis De Heerd in Heerde, ingang aan de van Meursweide (Marktstraat). 
  • Parkeren bij de startlocatie kan op de parkeerplaats aan de Marktstraat in Heerde of op de aangrenzende van Meursweide.
  • Deelnamekosten Volwassene € 7,50 pp, jongere tot 16 jaar € 3,50 pp. Dit is inclusief koffie, versnapering, herinnering en een andere verrassing welke per editie verschilt. Actuele informatie vindt u op deze evenementenpagina van de boerderijenfietstocht Heerde.
  • Een startbewijs kunt u alvast online kopen in onze webshop tot en met vrijdag 20:00 uur voor het evenement. Toon de e-mail met bevestiging van Visit Heerde en krijg sneller uw stempelkaart in Dorpshuis De Heerd. Op zaterdagochtend zijn tickets verkrijgbaar in de Heerd vanaf 10:00 uur.

Geweldige foto's van de zonovergoten editie in 2023 door Fotograaf Benno Wonink:

Rondje Pontje Rock

Fiets een rockend rondje langs de IJssel op zondag 15 september 2024!

 

Meer informatie